Cattery update van 12 juli 2019.

♥ Daar zijn ze dan eindelijk, onze Ragdoll kittens!

♥ Bear heeft echt een super geweldig huisje gevonden.

♥ Gen is nog altijd beschikbaar voor herplaatsing.

♥ Onze Ragdolls als proefdieren?

Drukke periode!

S oms lijkt de wereld wel zo hard te draaien dat ik er duizelig van wordt. Met twee schoolgaande kinderen en een man in het onderwijs zijn de laatste weken van het schooljaar altijd extra chaotisch. Voor de meeste gezinnen is het al niet fijn als de gebruikelijke structuur wegvalt, maar voor een gezin als de onze met twee autistische kinderen en een autistische moeder (ik dus) is het helemaal een doolhof.

Als de ene activiteit/afspraak/gebeurtenis de andere overlapt zijn wij hier binnen no-time de draad kwijt. Dan plan ik gerust een activiteit in op een moment dat er al een dubbele afspraak blijkt te staan. En moet mijn man op het laatste moment nog instructies herhalen, omdat ik anders zo naar huis zou rijden ipv achter hem aan te rijden om een auto weg te brengen (dan zou ik hem daar dus gewoon laten staan en me thuis afvragen waar hij nu blijft lol).

H et wordt hier helemaal feest als er dan ook nog  dingen gebeuren als; een lekke band, tot twee x toe geen huissleutel hebben (1x bij mijn man & zoon en 1x bij mijn man & ik) en een auto die om de haverklap in een vreemde storing schiet surprised

Nog een paar uurtjes en dan begint bij ons de zomervakantie, maar of mijn autisch brein daar nu zo vrolijk van zal worden undecided

Al met al heeft deze update daardoor langer op zich laten wachten dan netjes is.

Daar zijn ze dan eindelijk, onze Ragdoll kittens!

Op 4 juli is Reefa bevallen van 2 Ragdoll katertjes. Het geboorte gewicht van het katertje met het groene bandje was 120 gram en van het kitten met het paarse bandje was het 90 gram. Dit zijn heel mooie geboorte gewichtjes. Inmiddels zijn ze een week en weegt groen alweer 270 gram en paars 220 gram. We kunnen dan ook gerust concluderen dat ze groeien als kool laughing

In de eerste levensweek hoort een kitten elke dag ongeveer 10% van zijn geboorte gewicht aan te komen. Na die eerste week zou het geboorte gewicht dan ook verdubbeld moeten zijn en dat is ze goed gelukt. Met dank aan hun mama Reefa.

Volwassen Ragdoll beschikbaar.

B ear heeft een ontzettend leuk woonadres gevonden. Hij mocht bij zijn ex Happy en haar personeel intrekken. Samen met Allweneedis Happy Go Lucky heeft Bear 2x een nestje bij ons gehad. 

In eerste instantie was Happy niet bepaald content met het feit dat haar ex bij haar introk. Gelukkig was Bear zijn gentleman skills nog niet verleerd. Al was hij evengoed toch nog wel iets te lomp voor Diva Happy. Ze heeft dan ook echt wel even weer aan Bear moeten wennen (en zijn nieuwe baasjes ook wel, lol). 

Op Instagram is dit tweetal te volgen; Happy & Beer op instagram.

 

Voor Gen zijn wij nog op zoek naar een geschikt adres. Gen is geboren op 7 april 2013.

Mocht u interesse hebben, laat het ons dan gerust weten. Delen van dit bericht mag natuurlijk ook.

Allweneedis Genesis

4 jaar

Allweneedis Genesis

8 weken

Allweneedis Genesis

7 maanden

Allweneedis Genesis

7 maanden

Allweneedis Genesis

9 maanden

Allweneedis Genesis

1,5 jaar

Allweneedis Genesis

3,5 jaar

Allweneedis Genesis

4 jaar

Mijn Ragdolls als proefdieren!?!

I n de tusentijd ben ik ook nog altijd bezig met het opzetten van een informatieve katten en honden speciaalzaak op internet. 

a Kingdom for Cats and Dogs

 

Speciaal voor de katten en honden liefhebber, fokker, topsporter en/of show-fan. Producten met kwaliteit en duurzaamheid. Met producten waarbij je er blindelings van uit kan gaan dat je krijgt wat je er van verwacht.

 

Om er zeker van te zijn dat de producten ook goed en praktisch zijn dient er te worden getest. Vandaar dat onze Ragdolls momenteel onze proefdieren zijn. Maar echt erg vinden ze dat volgens mij niet wink

8 Reacties

 1. Martina

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Reefa’s kleintjes! Zo mooi en lief om te zien 🙂

  • Annouk Fennis

   Dank je Martina,

   Het is echt weer genieten bij ons met deze heerlijk bolle hummeltjes. Ik zou mensen eigenlijk nog zoveel meer willen laten meegenieten dan hoe we het nu doen met die paar fotootjes en een enkel filmpje.

 2. Margot van Lare

  Was is Gen een geweldig leuk dier om te zien. Ik zou graag wat meer horen over zijn karakter en wat bij hem past. Ik heb 2 Britse kortharen van 4 en 6 jaar nu. Wij werken beiden fulltime, maar de katten slapen gezellig op bed en in de avonden en het weekend brengen we veel tijd met ze door.

  Zou Gen bij ons kunnen passen? Wat is de prijs voor hem?

  Met vriendelijke groet,

  Margot van Lare

  • Annouk Fennis

   Hallo Margot,

   Als eerste is Gen niet een hij maar een zij, hihi. Ze heeft wel het formaat van een Ragdoll kater, maar is toch echt een poes. Of eigenlijk beter gezegd “een dame van stand”. Dat geeft ook gelijk een redelijke omschrijving van haar karakter. Zij bepaald wat en wanneer het één en ander gebeurt en niet andersom. Dat is dan ook gelijk een mogelijke oorzaak waarom het tussen haar en andere dames bij ons in de groep nog wel eens botst.
   Ik had eigenlijk gehoopt dat dit hormonaal gedrag was en dat dit na haar sterilisatie beter zou gaan. Maar dat blijkt niet zo te zijn.

   Voor een volwassen Ragdoll vragen wij € 300,- Uiteraard met stamboom, garantiecontract, volledig gevaccineerd, gechipt, gesteriliseerd net als onze kittens dus. Of eigenlijk nog iets meer vanwege de erfelijke onderzoeken die ze de afgelopen jaren heeft gehad en de degelijke opvoeding 😉

 3. Esmée en Diana

  Kittens en mooie mama ? gefeliciteerd!!!

 4. Monique van Opijnen

  Hallo Annouk,

  Wat een mooie poes is Gen! Ze kijkt op de foto in de stoel erg koninklijk in het rond ?. Ik ben mij al een tijdje aan het oriënteren op het ras en raak steeds meer aangetrokken door de diverse verhalen over het karakter. Waar ik liever niet aan begin is aan een kitten, simpelweg omdat ik daar op dit moment te weinig tijd voor vrij kan maken. Het zou voor mij en de poes beter zijn als het een volwassen vrouwtje is. Kan Gen goed bij een labrador?

  Groet, Monique

  • Annouk Fennis

   Hallo Monique,

   Zoals Gen op die foto kijkt geeft gelijk een aardige beeld van hoe haar karakter is, lol. Wij omschrijving haar dan ook wel als een dame van stand of diva. Zij bepaald wat en wanneer het één en ander gebeurt en niet andersom. Dat is dan ook gelijk een mogelijke oorzaak waarom het tussen haar en andere dames bij ons in de groep nog wel eens botst.
   Ik had eigenlijk gehoopt dat dit hormonaal gedrag was en dat dit na haar sterilisatie beter zou gaan. Maar dat blijkt jammer genoeg niet zo te zijn.

   Gen is, denk ik, een poes die wel als enigst kat zou kunnen (dat kan ik maar van weinig andere Ragdolls van ons zeggen). Maar juist vanwege haar karakter vermoed ik dat ze het niet erg zal vinden om onverdeelde aandacht te krijgen van haar personeel. Ze is bij ons opgegroeid met onze kinderen en hun vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, enz. Ze is geen honden gewend maar voor een Ragdoll maakt het geen verschil of ze moeten wennen aan een andere kat of aan een hond die al reeds aanwezig is. Misschien komt dit wel doordat de Ragdoll best wat hondse karakter trekjes heeft.

   Wat wij heel belangrijker vinden is de klik tussen Gen en haar eventuele nieuwe personeel. En voor ons ook heel belangrijk de klik tussen ons en haar toekomstig personeel, vooral ook in de hoop dat we met enige regelmaat nog wat van haar mogen horen en/of zien middels foto of berichtje.

   Ik hoop dat deze info iets meer duidelijkheid geeft 🙂

 5. Dasy Gil

  Hallo ik ben geïnteresseerd in een meisje om deel uit te maken van mijn familie, het laatste exemplaar poesje het TIFF nest is beschikbaar, ? welke prijs met verzending naar de Verenigde Staten

Tot een volgend blogbericht!