Ragdoll kittens 2019

Voor 2019 verwachten wij geen kittens meer.

In verband met de vele aanvragen die wij voor onze kittens krijgen werk ik niet met een wachtlijst voor liefhebber kittens.
Meer informatie over onze werkwijze t.a.v. het vergeven van onze kittens vind u hier.

Wilt u op de hoogte blijven over beschikbaarheid van onze kittens en verdere ontwikkelingen in onze cattery? Schrijf u dan hier in op onze blogberichten, dan ontvangt u een mailtje van ons zodra er nieuws is.

Serieuze, geregistreerde fokkers die belangstelling hebben voor een kitten uit mijn cattery kunnen contact opnemen, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden. Wij verkopen geen kittens om eens een nestje gewoon voor de leuk mee te doen.

Om te zien van welke combinaties we in de toekomst Ragdoll kittens hopen te krijgen kunt u kijken op onze pagina planning.

Voor het vergeven van onze kittens hanteren wij de volgende werkwijze:

Geen wachtlijst!

Ik werk niet meer met een wachtlijst. Het werken met een wachtlijst was gewoon niet realistisch. Zoekenden lieten zich bij verschillende fokkers op de wachtlijst zetten. Vervolgens gaven ze niet door dat ze in de tussentijd al een kitten hadden gevonden en dus van de wachtlijst af konden. Met als gevolg dat tegen de tijd dat ik kittens beschikbaar had, zo’n 75% van mijn wachtlijst af viel of gewoon niet meer terug reageerde. Dat gaf mij veel stres, want hoe lang moet je iemand de kans geven om terug te reageren. Veel mensen wilde daarbij weten op welke plek ze zouden komen te staan, wat dus behoorlijk laag kon zijn. Daarbij wilde ze dan ook vaak nog een inschatting van hoe lang het kon duren voordat ze aan de beurt zouden zijn. Wat voor mij onmogelijk was om te voorspellen. Het is dan ook vaak gebeurt dat ik mensen afraadde om zich op mijn wachtlijst te laten plaatsen. Terwijl ik uiteindelijk nog kittens over hield.

Hoe ga ik mijn kittens dan wel vergeven?

Dit alles ging mij uiteindelijk irriteren en frustreren. Ik vond het vooral niet eerlijk voor de mensen die uiteindelijk dus wel een kitten bij mij hadden kunnen bemachtigen. Vandaar dat ik dit nu anders wil gaan aanpakken. Mijn idee is dat mensen zich dus kunnen inschrijven op mijn blogberichten. Zodra er kittens beschikbaar worden gesteld, zal dat dan als eerste via een blog bericht bekend worden gemaakt. Daar kan dan op worden gereageerd door het maken van een kennismakingsafspraak met ons en de kittens. Een kennismaking met ons kan natuurlijk ook al eerder hebben plaatsgevonden. We vinden de klik tussen het kitten en zijn nieuwe personeel heel belangrijk. Maar zelf willen we ook graag een goed gevoel en goede indruk hebben voordat we een kitten van ons met vertrouwen kunnen uitzwaaien. We verkopen onze kittens dan ook niet alleen maar vanaf een foto, wat mensen toch nog wel eens proberen.

Uitzondering op de regel.

Voor mensen die al een kitten van mij hebben, en voor kittens die het Ragdoll fokprogramma kunnen versterken, hanteer ik wel een wachtlijst.

Kitten voor de fok.

Voor het verkrijgen van een Ragdoll kitten waar ook mee gefokt kan worden, hanteer ik een andere werkwijze dan wanneer het alleen als huisdier wordt aangekocht.

Over het fokken van een populair ras.

Het Ragdoll ras is steeds populairder aan het worden. Nieuwe Ragdoll fokkers schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Op zich niets mis mee, het ras kan namelijk best wat serieuze fokkers gebruiken. Helaas blijken veel mensen zonder enige kennis te beginnen met fokken. Of gewoon voor de leuk een keer een nestje. Met nagenoeg geen kennis van genetica, inteelt percentages, achtergrond informatie van stambomen en ga zo maar door. Met alle gevolgen van dien. Het verleden heeft inmiddels al wel vaker laten zien dat populariteit zeer slecht kan zijn voor de gezondheid van een ras. Daarom verkoop ik alleen aan fokkers/cattery’s met een vergelijkbare fok visie als ik zelf hanteer. 

De eerste weken staan de kittens onder evaluatie!

Vanaf de leeftijd van 3 weken gaan we bekijken welke kittens beschikbaar zouden kunnen komen als huisdier. Zolang wij nodig vinden zullen al onze kittens dus onder evaluatie blijven staan, onder evaluatie houd in dat ze ‘nog’ niet beschikbaar zijn als liefhebbers kitten.

Wij vergeven onze kittens pas vanaf de leeftijd van 6 à 7 weken.

Vanaf die leeftijd gaan we meer verschil in karakter en aftekening zien en vanaf dan zouden geïnteresseerden dus ook een betere keus kunnen komen maken. 

Een goede match!

Mocht u geïnteresseerd zijn in een Ragdoll kitten van ons dan vinden wij het erg belangrijk dat als u een kitten bij ons koopt dat dit kitten ook zoveel mogelijk bij u en uw leefomstandigheden past. Daarvoor hebben wij dan ook graag uitgebreid contact en horen we graag van u hoe uw gezinssamenstelling is, hoe u woont en wat u van een Ragdoll verwacht zodat we gezamenlijk een goede match kunnen maken.

Leeftijd van uitvliegen.

Onze kittens mogen naar hun nieuwe huisje rond de leeftijd van 15 à 16 weken. Zij blijven zolang mogelijk bij de moeder omdat ze dan sterker zijn en de overgang beter aankunnen. Een verhuizing is een stress volle periode voor ze en we willen ze goed gesocialiseerd en goed voorbereid het huis uit laten vliegen. Ook heeft deze leeftijd te maken met het feit dat ze bij ons gecastreerd de deur uit gaan en wij dat niet eerder dan met een week of 13 willen doen en na deze ingreep dient de incisie wel geheel te zijn hersteld voordat ze uitvliegen.

Zodra de kittens als huisdier uitvliegen dan:

  krijgen ze hun stamboom mee.

  zijn ze volledig gevaccineerd voor het eerste levensjaar.

  zijn ze meerdere keren ontwormd en ontvlooid.

  hebben ze een microchip met Europees dierenpaspoort.

  zijn ze al gecastreerd/gesteriliseerd.

  worden ze met een contract verkocht.

  krijgen ze een leuk kittenpakket mee.

  krijgt u de kitten foto’s digitaal aangeleverd.

  zijn ze zeer goed desocialiseer en opgevoed.

En dat allemaal voor een bedrag van:

€ 850,-

Een aanbetaling vinden wij niet nodig. Mocht u om wat voor reden dan ook, toch van de koop willen afzien. Dan willen wij niet dat u of het kitten daar de dupe van wordt.

Gezondheid en erfelijkheids- onderzoeken.

Wij fokken alleen met Ragdolls die zowel middels DNA als echografisch getest zijn op HCM, PKD en CIN. De test uitslagen van deze onderzoeken zijn onderdeel van ons garantie contract.

Ons bezoeken?

Houd er rekening mee dat u bij een bezoek aan ons niet diezelfde dag nog bij een andere cattery op bezoek gaat en dat u niet in aanraking bent geweest met een zieke kat. Graag houden we natuurlijk, op zo’n jonge leeftijd van de kittens, al het gevaar zoveel mogelijk buiten de deur.

Gezocht, zwangerschapstest voor kat!

Aan de verandering van de tepels is over het...

Het begin van een nieuw jaar

De eerste maandag van 2020. De kerstvakantie is...

Voor alle kittens een gouden mandje.

21 december 2019
Hoe gaat het met de X & Y kittens & een onverwachts nieuwtje.

Ragdoll kittens beschikbaar

Er zijn nog enkele kittens beschikbaar. Ze...

Update van 3 september 2019.

Cattery update van 3 september 2019.♥ De pagina...

Update van 24 juli 2019

♥ Eindelijk zijn dan ook de kittens van Tiffanie geboren!

♥ Bij de kittens van Reefa zijn de oogjes open gegaan.

Cattery update van 12 juli 2019

♥ Daar zijn ze dan eindelijk, onze Ragdoll kittens!

♥ Bear heeft echt een super geweldig huisje gevonden.

♥ Gen is nog altijd beschikbaar voor herplaatsing.

♥ Onze Ragdolls als proefdieren?

Cattery update van 28 mei 2019

♥ Yes, Yes, Yes, we verwachten weer kittens!

♥ No, No, No, Bear & Gen zijn weer beschikbaar gekomen voor herplaatsing.

♥ Beste kat van 2019 wereldwijd.

Cattery update van 14 mei 2019

♥ De pagina’s Ragdoll kittens & Fok planning zijn weer up-to-date.

♥ Over onze logees.

♥ En over de tica show van 11 mei in Niedernhausen, Duitsland.

Cattery update van 24 april 2019

♥ Met foto’s en filmpjes van de kittens.
♥ Over de verwoede pogingen om weer kittens te kunnen verwelkomen.
♥ Over de tica show van 14 april in Asperen.
♥ En een nieuwe poging voor het kunnen plaatsen van reacties op onze blog berichten.

 TICA The International Cat Association

"This cattery has NOT been inspected by and is not endorsed by The International Cat Association, Inc."

Helaas is dit geen keurmerk voor het zijn van een goede fokker. Wat mij betreft zou er namelijk wel iets van controle op fokkers mogen plaatsvinden.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This