Ragdoll kittens 2020 / 2021

Informatie over onze werkwijze t.a.v. het vergeven van onze kittens vind u onder aan deze pagina.

Wilt u op de hoogte blijven over beschikbaarheid van onze kittens en verdere ontwikkelingen in onze cattery? Schrijf u dan hier in op onze blogberichten, dan ontvangt u een mailtje van ons zodra er nieuws is. Het inschrijven op ons blogbericht werkt gelijk als een inschrijving op onze interesse-lijst.

Serieuze, geregistreerde fokkers die belangstelling hebben voor een kitten uit mijn cattery kunnen contact opnemen, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden. Wij verkopen geen kittens om eens een nestje gewoon voor de leuk mee te doen.

Om te zien van welke combinaties we in de toekomst Ragdoll kittens hopen te krijgen kunt u kijken op onze pagina planning.

Ragdoll cattery All we need is  . . .

Wordt gesponsord door »

Kingdom for Cats and Dogs is onze webshop voor kwalitatieve en duurzame katten en honden producten.
Vanuit mijn passie voor katten en het willen doorgeven van goede en praktische informatie over het houden, verzorgen en fokken van katten, ben ik deze webshop begonnen. 

Kingdom for Cats and Dogs

De dierenspeciaalzaak waar katten en honden zich de koning te rijk voelen.

www.KingdomforCatsandDogs.com

Ons BB-nest geboren op 14 september 2020

papa van dit nest:

Allweneedis Xclusively Me

a.k.a. Xenzo

Allweneedis Xclusively Me aka Xenzo

Dit nest bestaat uit 1 kitten en is het laatste nest van onze Essence en het eerste nest van ons jonge katertje Xenzo. Xenzo is een eigen fokje, maar hebben we verder nog niet op onze website staan.

Mogelijke kleur en aftekening in dit nest:

seal & chocolate

in de aftekening:

bicolor, mitted & colorpoint

Klik hier om te zien hoe de stamboom van deze combinatie er uit ziet.

mama van dit nest:

Allweneedis Essence

Allweneedis Essence seal point mitted ragdoll poes

Allweneedis Bumble Breeze

Chocolate bicolor poesje.

Staat onder evaluatie voor onszelf/fok.

Klik op de foto voor nog meer foto’s.

Ons CC-nest geboren op 20 december 2020

papa van dit nest:

Allweneedis Xclusively Me

a.k.a. Xenzo

Mogelijke kleur en aftekening in dit nest:

seal en misschien ook blue

in de aftekening:

bicolor, mitted & colorpoint

Klik hier om te zien hoe de stamboom van deze combinatie er uit ziet.

mama van dit nest:

Allweneedis Muse

seal point mitted ragdoll poes  Allweneedis Muse

 

Uitleg over onze interesse-lijst en het vergeven van onze kittens:

Het is voor ons altijd weer een hele puzzel om aanvragen voor onze Ragdoll kittens in goede banen te leiden. In de loop der jaren hebben wij verschillende werkwijzes uitgeprobeerd. Daarbij vinden wij het wel zo eerlijk dat diegenen die het langste wachten als eerste aan de beurt zijn. Zeker omdat het in de praktijk kan gebeuren dat mensen soms al enkele maanden wachten voordat wij weer kittens hebben.
Het is ons dan ook duidelijk dat het volledig los laten van een wachtlijst niet eerlijk zou zijn. Logisch eigenlijk ook omdat kittens nu eenmaal geen producten zijn die alla-minuut uit voorraad verkocht kunnen worden.
Daarbij staat onze cattery nu eenmaal goed aangeschreven onder liefhebbers en fokkers van over de gehele wereld.

Beschikbare Ragdoll kittens.

Zodra we kittens verwachten of hebben vermelden we dit altijd als eerste op onze blogberichten. Als u geabonneerd bent op onze blogberichten krijgt u dit nieuws dus via die weg als eerste te horen. Zodra we deze kittens beschikbaar gaan stellen krijgen onze geabonneerden daar een mailing over. Heeft u op dat moment ook daadwerkelijk interesse in een Ragdoll kitten vanuit onze cattery, dan kunt u dat op dat moment aan ons kenbaar maken in een reactie op dat mail-bericht. Het inschrijven op ons blogbericht werkt dus gelijk als een soort van interesse/wachtlijst-inschrijving.

Inschrijf datum op onze blogberichten van belang.

Zodra de kittens en wij er aan toe zijn om onze kittens te gaan vergeven, zet ik alle geïnteresseerden op volgorde van inschrijf datum als abonnee op onze blog berichten. Aan de hand van de dan ontstane lijst gaan we dan weer kijken welk kitten bij wie/welke situatie het beste past waarbij de eigenschappen van het kitten de doorslaggevende factor is. Nadat dit hele proces doorlopen is tot elk kitten gematcht is met zijn nieuwe personeel, blijven er dus altijd wel mensen over op zo’n lijst. Niet leuk als u daar tussen zit, maar u schuift dan wel naar boven op voor een volgend nestje. Dus met een beetje geduld werkt zo’n “interesse-lijst” uiteindelijk wel in uw voordeel.

Beschikbaar voor liefhebber, show of fok.

Pas als de kittens een week of 7 zijn gaan wij de eerste geïnteresseerden uitnodigen voor een kennismaking met ons en de kittens.

Het kan zijn dat enkele kittens uit het nest onder evaluatie blijven staan. Onder evaluatie houd in dat het kitten (mogelijk) potentie heeft voor show/fok, maar dat we nog niet zeker weten of het ook voor de fok zal gaan.

Het Ragdoll ras is een vrij jong ras met maar een kleine genenpool. De populariteit van het ras maakt dat er momenteel met veel ‘slechte’ kwaliteit wordt gefokt. Het zelf aanhouden en verspreiden van goede ‘fokkwaliteit’ is dan ook van groot belang voor het behoud en de gezondheid van dit geweldige ras.

Een kitten uitzoeken.

Vanaf de leeftijd van 7 weken gaan we meer verschil in karakter en aftekening zien. Vanaf die leeftijd gaan wij dan ook pas geïnteresseerden uitnodigen voor een kenismaking met onze beschikbare kittens.
Wij vinden het erg belangrijk dat als u een kitten bij ons koopt, dat dit kitten ook zoveel mogelijk bij u en uw leefomstandigheden past. Voor het daadwerkelijke keuzemoment hebben wij dan ook al graag uitgebreid contact over hoe uw gezinssamenstelling is, hoe u woont en wat u van een Ragdoll verwacht zodat we tijdens uw bezoek gezamenlijk een goede match kunnen maken.

Over het fokken van een populair ras.

Het Ragdoll ras is steeds populairder aan het worden. Nieuwe Ragdoll fokkers schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Op zich niets mis mee, het ras kan namelijk best wat serieuze fokkers gebruiken. Helaas blijken veel mensen zonder enige kennis te beginnen met fokken of nemen gewoon voor de leuk een keer een nestje.
Met nagenoeg geen kennis van genetica, inteelt percentages, achtergrond informatie van stambomen en ga zo maar door is het gewoon niet mogelijk om goede en gezonde Ragdolls te fokken. Het verleden heeft inmiddels al wel vaker laten zien dat populariteit zeer slecht kan zijn voor de gezondheid van een ras. Daarom verkoop ik alleen aan fokkers/cattery’s met een vergelijkbare fok visie als ik zelf hanteer.

Leeftijd van uitvliegen.

Onze kittens mogen naar hun nieuwe huisje rond de leeftijd van 15 à 16 weken. Zij blijven zolang mogelijk bij de moeder omdat ze dan sterker zijn en de overgang beter aankunnen. Een verhuizing is een stressvolle periode voor ze en we willen ze goed gesocialiseerd en goed voorbereid het huis uit laten vliegen. Ook heeft deze leeftijd te maken met het feit dat ze bij ons gecastreerd de deur uit gaan en wij dat niet eerder dan met een week of 13 willen doen en na deze ingreep dient de incisie wel geheel te zijn hersteld voordat ze uitvliegen.

Zodra de kittens als huisdier uitvliegen dan:

  krijgen ze hun stamboom mee.

  zijn ze volledig gevaccineerd.

  zijn ze meerdere keren ontwormd en ontvlooid.

  hebben ze een microchip met Europees dierenpaspoort.

  zijn ze al gecastreerd/gesteriliseerd.

  worden ze met een contract verkocht.

  krijgen ze een leuk kittenpakket mee.

  krijgt u de kitten foto’s digitaal aangeleverd.

  zijn ze zeer goed gesocialiseer en opgevoed.

En dat allemaal voor een bedrag van:

€ 925,-

Een aanbetaling vinden wij niet nodig. Mocht u om wat voor reden dan ook, toch van de koop willen afzien. Dan willen wij niet dat u of het kitten daar de dupe van wordt.

Gezondheid en erfelijkheids- onderzoeken.

Wij fokken alleen met Ragdolls die zowel middels DNA als echografisch getest zijn op HCM, PKD en CIN. De test uitslagen van deze onderzoeken zijn onderdeel van ons garantie contract.

Ons bezoeken?

Houd er rekening mee dat u bij een bezoek aan ons niet diezelfde dag nog bij een andere cattery op bezoek gaat en dat u niet in aanraking bent geweest met een zieke kat. Graag houden we natuurlijk, op zo’n jonge leeftijd van de kittens, al het gevaar zoveel mogelijk buiten de deur.

Ragdoll kittens geboren op 20 december 2020

♥ The making of . . . een kerst-aanbieding bij Kingdom for Cats and Dogs.

♥ Onze katers Owen en Purk en de kittens uit ons AA-nest zijn uitgevlogen.

♥ Een nieuw nestje is geboren en nog 1 nestje onderweg.

Volwassen Ragdoll katers beschikbaar voor een gouden mandje.

♥ Volwassen Ragdoll kater Owen beschikbaar.

♥ Ex-dekkater Purk beschikbaar.

♥ Wat voor huisjes zoeken wij voor deze 2 katers.

Update van 19 september 2020

In deze update over onze Ragdoll cattery:

♥ Ragdoll poes Allweneedis Essence is bevallen.

♥ Over onze wachtlijst.

Update van 10 september 2020

In deze update:

♥ Over het nestje van Reefa van 9 augustus 2020

♥ Hoelang zal onze wachtlijst nu eigenlijk zijn?

♥ Wachten op de bevalling van Essence.

♥ Over ons ‘Now Waste’ programma.

♥ Wij collecteren voor de KWF.

Ragdoll kittens geboren 9 augustus 2020

In deze update! ♥ Ragdoll kittens geboren. ♥ Nog...

Wachten wordt beloond deel 2

In deze update!

♥ Ragdoll Kitten Zyana heeft een plekje gevonden.

♥ Ondanks de Social Distancing perikelen is een buitendekking toch gelukt.

Wachten wordt beloond!

In deze update!

♥ Kitten alsnog beschikbaar gekomen.

♥ Een Allweneedis kitten naar Zuid-Korea.

Wachtende op een nieuwe zwangerschap

Soms zit het mee . . . en soms zit het tegen....

Film beelden van de Valentijn-kittens.

Schattige filmpjes van de valentijn kittens + een kortingscode voor dier-producten.

De Valentijnkittens ontdekken de wereld

De kittens hebben hun oogjes geopend. Langzaamaan worden het al echt individuen. Kijk en geniet weer met ons me…..

 TICA The International Cat Association

"This cattery has NOT been inspected by and is not endorsed by The International Cat Association, Inc."

Helaas is dit geen keurmerk voor het zijn van een goede fokker. Wat mij betreft zou er namelijk wel iets van controle op fokkers mogen plaatsvinden.