Ragdoll kittens 2024

Ragdoll cattery All we need is  . . .

Wordt gesponsord door »

Kingdom for Cats and Dogs is onze webshop voor kwalitatieve en duurzame katten en honden producten.
Vanuit mijn passie voor katten en het willen doorgeven van goede en praktische informatie over het houden, verzorgen en fokken van katten, ben ik deze webshop begonnen.

Informatie over onze werkwijze t.a.v. het vergeven van onze kittens vind u onder aan deze pagina.

Wilt u op de hoogte blijven over beschikbaarheid van onze kittens en verdere ontwikkelingen in onze cattery? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief, dan ontvangt u een mailtje van ons zodra er nieuws is. Deze inschrijving werkt gelijk als een inschrijving op onze interesse-lijst.

Op onze pagina fok planning kunt u zien wat onze plannen zijn ten aanzien van nestjes kittens.

Momenteel hebben we geen kittens.

We hopen in 2024 weer nestjes kittens te kunnen verwelkomen

Wat zijn de katten en kittens bij Cattery All we need is gewend?

Voor informatie over wat uw nieuwe kitten allemaal fijn vindt kunt u terecht op onze pagina kitten tips & tricks

Uitleg over onze interesse-lijst en het vergeven van onze kittens:

Het is voor ons altijd weer een hele puzzel om aanvragen voor onze Ragdoll kittens in goede banen te leiden. In de loop der jaren hebben wij verschillende werkwijzes uitgeprobeerd. Daarbij vinden wij het wel zo eerlijk dat diegenen die het langste wachten als eerste aan de beurt zijn. Zeker omdat het in de praktijk kan gebeuren dat mensen soms al enkele maanden wachten voordat wij weer kittens hebben.
Het is ons dan ook duidelijk dat het volledig los laten van een wachtlijst niet eerlijk zou zijn. Logisch eigenlijk ook omdat kittens nu eenmaal geen producten zijn die alla-minuut uit voorraad verkocht kunnen worden.
Daarbij staat onze cattery nu eenmaal goed aangeschreven onder liefhebbers en fokkers van over de gehele wereld.

geboorte kittens

Beschikbare Ragdoll kittens.

Zodra we kittens verwachten of hebben vermelden we dit altijd als eerste op onze blogberichten. Als u geabonneerd bent op onze blogberichten krijgt u een e-mail zodra ik een nieuw blogbericht plaats en wordt u dus via die weg automatisch op de hoogte gehouden.

Het inschrijven op ons blogbericht werkt dus gelijk als een soort van interesse/wachtlijst-inschrijving.

Inschrijf datum op onze blogberichten van belang.

Zodra de kittens zo’n 7 weken zijn krijgen alle abbonees een e-mail met de vraag of ze geïnteresseerd zijn in een kitten uit ons huidige nest. De positieve reacties die daaruit voort komen leggen we vervolgens op volgorde van inschrijf datum. Aan de hand van de ontstane lijst gaan we dan weer kijken welk kitten bij wie/welke situatie het beste past waarbij de eigenschappen van het kitten de doorslaggevende factor is. Nadat dit hele proces doorlopen is tot elk kitten gematcht is met zijn nieuwe personeel, blijven er dus altijd wel mensen over op zo’n lijst. Niet leuk als u daar tussen zit, maar u schuift dan wel naar boven op voor een volgend nestje. Dus met een beetje geduld werkt zo’n “interesse-lijst” uiteindelijk wel in uw voordeel.

Beschikbaar voor liefhebber, show of fok.

Het kan zijn dat enkele kittens uit het nest onder evaluatie blijven staan. Onder evaluatie houd in dat het kitten (mogelijk) potentie heeft voor show/fok, maar dat we nog niet zeker weten of het ook voor de fok zal gaan.

Het Ragdoll ras is een vrij jong ras met maar een kleine genenpool. De populariteit van het ras maakt dat er momenteel met veel ‘slechte’ kwaliteit wordt gefokt. Het zelf aanhouden en verspreiden van goede ‘fokkwaliteit’ is dan ook van groot belang voor het behoud en de gezondheid van dit geweldige ras.

Een kitten uitzoeken.

Vanaf de leeftijd van 7 weken gaan we meer verschil in karakter en aftekening zien. Vandaar dat we dus ook vanaf die leeftijd pas gaan informeren wie er geïnteresseerd is in de op dat moment beschikbare kittens.
Wij vinden het erg belangrijk dat als u een kitten bij ons koopt, dat dit kitten ook zoveel mogelijk bij u en uw leefomstandigheden past. Voor het daadwerkelijke keuzemoment hebben wij dan ook graag uitgebreid contact over hoe uw gezinssamenstelling is, hoe u woont en wat u van een Ragdoll verwacht zodat we tijdens uw bezoek gezamenlijk een goede match kunnen maken.

Over het fokken van een populair ras.

Het Ragdoll ras is steeds populairder aan het worden. Nieuwe Ragdoll fokkers schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Op zich niets mis mee, het ras kan namelijk best wat serieuze fokkers gebruiken.

Maar helaas blijken veel mensen zonder enige kennis te beginnen met fokken of nemen gewoon voor de leuk een keer een nestje. Met nagenoeg geen kennis van genetica, inteelt percentages, achtergrond informatie van stambomen en ga zo maar door is het gewoon niet mogelijk om goede en gezonde Ragdolls te fokken. Het verleden heeft inmiddels al wel vaker laten zien dat populariteit zeer slecht kan zijn voor de gezondheid van een ras. Daarom verkoop ik alleen aan fokkers/cattery’s met een vergelijkbare fok visie als ik zelf hanteer.

Pas geboren kittens met ID-bandjes van Kingdom for Cats and Dogs

Leeftijd van uitvliegen.

Onze kittens mogen naar hun nieuwe huisje rond de leeftijd van 15 à 16 weken. Zij blijven zolang mogelijk bij de moeder omdat ze dan sterker zijn en de overgang beter aankunnen. Een verhuizing is een stressvolle periode voor ze en we willen ze goed gesocialiseerd en goed voorbereid het huis uit laten vliegen. Ook heeft deze leeftijd te maken met het feit dat ze bij ons gecastreerd de deur uit gaan en wij dat niet eerder dan met een week of 13 willen doen en na deze ingreep dient de incisie wel geheel te zijn hersteld voordat ze uitvliegen.

Zodra de kittens als huisdier uitvliegen dan:

  krijgen ze hun stamboom mee.

  zijn ze volledig gevaccineerd.

  zijn ze meerdere keren ontwormd en ontvlooid.

  hebben ze een microchip met Europees dierenpaspoort.

  zijn ze al gecastreerd/gesteriliseerd.

  worden ze met een contract verkocht.

  krijgen ze een leuk kittenpakket mee.

  krijgt u de kitten foto’s digitaal aangeleverd.

  zijn ze zeer goed gesocialiseer en opgevoed.

En dat allemaal voor een bedrag van:

€ 1200,-

Een aanbetaling hebben wij nooit nodig gevonden. Mocht u om wat voor reden dan ook, toch van de koop willen afzien. Dan willen wij niet dat geld een rol speelt in de beslissing daarin. Maar gezien de huidige omstandigheden anno 2022 gaan wij per persoon hierin toch in overleg.

Gezondheid en erfelijkheids- onderzoeken.

Wij fokken alleen met Ragdolls die zowel middels DNA als echografisch getest zijn op HCM, PKD en CIN. De test uitslagen van deze onderzoeken zijn onderdeel van ons garantie contract.

Ons bezoeken?

Houd er rekening mee dat u bij een bezoek aan ons niet diezelfde dag nog bij een andere cattery op bezoek gaat en dat u niet in aanraking bent geweest met een zieke kat. Graag houden we (vooral op zo’n jonge leeftijd van de kittens) al het gevaar zoveel mogelijk buiten de deur.

 TICA The International Cat Association

"This cattery has NOT been inspected by and is not endorsed by The International Cat Association, Inc."

Helaas is dit geen keurmerk voor het zijn van een goede fokker. Wat mij betreft zou er namelijk wel iets van controle op fokkers mogen plaatsvinden.

Vind hier meer van onze blogberichten.

Ragdoll kittens van 2023 geboren!

2 nieuwe fokpoesjes zouden er bijkomen maar bij beiden bleken niet geschikt voor de fok. Oké, misschien heb ik mijn eisen wel wat hoog liggen, maar het gaat mij ook niet om vermeerderen maar om veredelen van dit prachtige ras

Kattenshow met Ragdoll special november 2022

* Ben je verzot op Ragdolls?
* Zou je heel veel Ragdolls van over de hele wereld bij elkaar willen zien?
* Zou je meerdere rassen bij elkaar willen zien?
* Zou je ons graag eens ontmoeten?
* Zou je Ragdoll fokkers van over de hele wereld willen ontmoeten?
* Zou je de stand van onze webshop Kingdom for Cats and Dogs willen bezoeken?

Verwacht……., maar niet geboren.

Fokken is niet voor zij die teer van hart zijn.

Maar dat zijn wij bij cattery AllWeNeedIs wel. En ook mijn zus en haar twee meiden waar Breeze woont en die voor ons een nestje kittens wilde verwelkomen en groot brengen. Het valt ons allen dan ook zwaar dit nieuws te moeten brengen.

Ragdoll kittens geboren op 22 maart 2022

…maar hij was al te laat…, het eerste kitten lag er al.
En toen ging het snel. Chadé had nauwelijks de tijd om de placenta’s op te eten, en daar kwam weer een perswee…
Floep, het volgende kitten.

Ragdoll kittens in aantocht!?!

Eindelijk weer kitten nieuws!

♥ Chadé staat op het punt van bevallen ♥
&
♥ Breeze is kort geleden gedekt ♥

Helaas moeten we opnieuw op zoek naar een gouden mandje voor een volwassen Ragdoll.

Voorlopig geen Ragdoll kittens beschikbaar, maar heel onverwachts wel een volwassen Ragdoll kater ter herplaatsing beschikbaar.

Nog 2 Ragdoll katers ter adoptie beschikbaar

♥ Even terugblikken.

♥ De zoektocht naar de gouden mandjes.

♥ Nog 2 Ragdolls ter adoptie beschikbaar.

Ragdoll kittens CC & DD nest 4 & 5 weken.

♥ Geboorte nestje Tiffanie.

♥ Samen moederen.

♥ Kittens nu 4 & 5 weken.

Ragdoll kittens geboren op 20 december 2020

♥ The making of . . . een kerst-aanbieding bij Kingdom for Cats and Dogs.

♥ Onze katers Owen en Purk en de kittens uit ons AA-nest zijn uitgevlogen.

♥ Een nieuw nestje is geboren en nog 1 nestje onderweg.

Volwassen Ragdoll katers beschikbaar voor een gouden mandje.

♥ Volwassen Ragdoll kater Owen beschikbaar.

♥ Ex-dekkater Purk beschikbaar.

♥ Wat voor huisjes zoeken wij voor deze 2 katers.