Ragdoll kittens 2019

Hoera, we hebben weer kittens!

In verband met de vele aanvragen die wij voor onze kittens krijgen werk ik niet met een wachtlijst voor liefhebber kittens. Meer informatie over onze werkwijze t.a.v. het vergeven van onze kittens vind u hier. Mochten er kittens beschikbaar zijn/komen dan zal dit te lezen zijn op deze pagina en in onze blogberichten.

Mensen die al een kitten van mij hebben en er één bij willen en fokkers die een kitten van ons willen om hun fokprogramma mee te versterken krijgen bij ons voorrang.

Wilt u op de hoogte blijven over beschikbaarheid van onze kittens en verdere ontwikkelingen in onze cattery? Schrijf u dan in op de blogberichten en ontvang een mailtje van ons zodra er nieuws is.

Serieuze, geregistreerde fokkers die belangstelling hebben voor een kitten uit mijn cattery kunnen contact opnemen, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden. Wij verkopen geen kittens om eens een nestje gewoon voor de leuk mee te doen.

Om te zien van welke combinaties we in de toekomst Ragdoll kittens hopen te krijgen kunt u kijken op onze pagina planning.

Ons Y-nest geboren op 21 juli 2019

        papa

Ragmagic Leonidas

      a.k.a. Leo

 

L

Papa Ragmagic Leonidas

We zijn echt enorm benieuwd naar hoe de kittens van deze man zich gaan ontwikkelen. De karaktertjes kunnen eigenlijk alleen meer geweldig zijn. De kans is dan ook groot dat we ze allemaal zelf willen houden.

Al weten we natuurlijk niet hoe deze man zelf als kitten was. Wie weet was hij de ondeugendheid zelve. Tja, en met zo’n lief koppie kon hij waarschijnlijk ook nog eens overal mee weg komen. 

mama

Allweneedis True Friendship
a.k.a. Tiffanie

L

Allweneedis Reflection Of Life

Tiff is een bescheiden meisje met een super zijde-zachte vacht en karakter. Ze heeft zich al eens tot een super oppas-tante ontpopt. Melk geven kon ze niet, maar verder hielp ze met alles. Ik als moeder, werd er gewoon jaloers van. Zo’n oppas had ik ook wel willen hebben toen mijn kinderen nog kleiner waren 

Haar eigen kittens ontbreekt het dan ook aan niets en al snel had Reefa ook geen omkijken meer naar haar 2 kittens. Die verzorgde Tiffanie er gewoon bij 🙂 

Allweneedis Yorden

Seal point bicolor katertje.

Staat in optie

geschikt voor show.

Klik op de foto voor nog meer foto’s.

Allweneedis Yeslin

Seal point be-mitted poesje.

Uitgevlogen

niet geschikt voor show

Klik op de foto voor nog meer foto’s.

Allweneedis Yered

Seal point bicolor katertje.

Uitgevlogen

mogelijk geschikt voor show.

Klik op de foto voor nog meer foto’s.

Allweneedis Yentle

Seal point bicolor poesje.

Uitgevlogen

mogelijk geschikt voor show.

Klik op de foto voor nog meer foto’s.

Meer over de ontwikkeling van deze kittens, de geboorte en foto’s van de kittens samen kunt u vinden op hun blog berichten.

Voor het vergeven van onze kittens hanteren wij de volgende werkwijze:

Geen wachtlijst!

Ik werk niet meer met een wachtlijst. Het werken met een wachtlijst was gewoon niet realistisch. Zoekenden lieten zich bij verschillende fokkers op de wachtlijst zetten. Vervolgens gaven ze niet door dat ze in de tussentijd al een kitten hadden gevonden en dus van de wachtlijst af konden. Met als gevolg dat tegen de tijd dat ik kittens beschikbaar had, zo’n 75% van mijn wachtlijst af viel of gewoon niet meer terug reageerde. Dat gaf mij veel stres, want hoe lang moet je iemand de kans geven om terug te reageren. Veel mensen wilde daarbij weten op welke plek ze zouden komen te staan, wat dus behoorlijk laag kon zijn. Daarbij wilde ze dan ook vaak nog een inschatting van hoe lang het kon duren voordat ze aan de beurt zouden zijn. Wat voor mij onmogelijk was om te voorspellen. Het is dan ook vaak gebeurt dat ik mensen afraadde om zich op mijn wachtlijst te laten plaatsen. Terwijl ik uiteindelijk nog kittens over hield.

Hoe ga ik mijn kittens dan wel vergeven?

Dit alles ging mij uiteindelijk irriteren en frustreren. Ik vond het vooral niet eerlijk voor de mensen die uiteindelijk dus wel een kitten bij mij hadden kunnen bemachtigen. Vandaar dat ik dit nu anders wil gaan aanpakken. Mijn idee is dat mensen zich dus kunnen inschrijven op mijn blogberichten. Zodra er kittens beschikbaar worden gesteld, zal dat dan als eerste via een blog bericht bekend worden gemaakt. Daar kan dan op worden gereageerd door het maken van een kennismakingsafspraak met ons en de kittens. Een kennismaking met ons kan natuurlijk ook al eerder hebben plaatsgevonden. We vinden de klik tussen het kitten en zijn nieuwe personeel heel belangrijk. Maar zelf willen we ook graag een goed gevoel en goede indruk hebben voordat we een kitten van ons met vertrouwen kunnen uitzwaaien. We verkopen onze kittens dan ook niet alleen maar vanaf een foto, wat mensen toch nog wel eens proberen.

Uitzondering op de regel.

Voor mensen die al een kitten van mij hebben, en voor kittens die het Ragdoll fokprogramma kunnen versterken, hanteer ik wel een wachtlijst.

Kitten voor de fok.

Voor het verkrijgen van een Ragdoll kitten waar ook mee gefokt kan worden, hanteer ik een andere werkwijze dan wanneer het alleen als huisdier wordt aangekocht.

Over het fokken van een populair ras.

Het Ragdoll ras is steeds populairder aan het worden. Nieuwe Ragdoll fokkers schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Op zich niets mis mee, het ras kan namelijk best wat serieuze fokkers gebruiken. Helaas blijken veel mensen zonder enige kennis te beginnen met fokken. Of gewoon voor de leuk een keer een nestje. Met nagenoeg geen kennis van genetica, inteelt percentages, achtergrond informatie van stambomen en ga zo maar door. Met alle gevolgen van dien. Het verleden heeft inmiddels al wel vaker laten zien dat populariteit zeer slecht kan zijn voor de gezondheid van een ras. Daarom verkoop ik alleen aan fokkers/cattery’s met een vergelijkbare fok visie als ik zelf hanteer. 

De eerste weken staan de kittens onder evaluatie!

Vanaf de leeftijd van 3 weken gaan we bekijken welke kittens beschikbaar zouden kunnen komen als huisdier. Zolang wij nodig vinden zullen al onze kittens dus onder evaluatie blijven staan, onder evaluatie houd in dat ze ‘nog’ niet beschikbaar zijn als liefhebbers kitten.

Wij vergeven onze kittens pas vanaf de leeftijd van 6 à 7 weken.

Vanaf die leeftijd gaan we meer verschil in karakter en aftekening zien en vanaf dan zouden geïnteresseerden dus ook een betere keus kunnen komen maken. 

Een goede match!

Mocht u geïnteresseerd zijn in een Ragdoll kitten van ons dan vinden wij het erg belangrijk dat als u een kitten bij ons koopt dat dit kitten ook zoveel mogelijk bij u en uw leefomstandigheden past. Daarvoor hebben wij dan ook graag uitgebreid contact en horen we graag van u hoe uw gezinssamenstelling is, hoe u woont en wat u van een Ragdoll verwacht zodat we gezamenlijk een goede match kunnen maken.

Leeftijd van uitvliegen.

Onze kittens mogen naar hun nieuwe huisje rond de leeftijd van 15 à 16 weken. Zij blijven zolang mogelijk bij de moeder omdat ze dan sterker zijn en de overgang beter aankunnen. Een verhuizing is een stress volle periode voor ze en we willen ze goed gesocialiseerd en goed voorbereid het huis uit laten vliegen. Ook heeft deze leeftijd te maken met het feit dat ze bij ons gecastreerd de deur uit gaan en wij dat niet eerder dan met een week of 13 willen doen en na deze ingreep dient de incisie wel geheel te zijn hersteld voordat ze uitvliegen.

Zodra de kittens als huisdier uitvliegen dan:

  krijgen ze hun stamboom mee.

  zijn ze volledig gevaccineerd voor het eerste levensjaar.

  zijn ze meerdere keren ontwormd en ontvlooid.

  hebben ze een microchip met Europees dierenpaspoort.

  zijn ze al gecastreerd/gesteriliseerd.

  worden ze met een contract verkocht.

  krijgen ze een leuk kittenpakket mee.

  krijgt u de kitten foto’s digitaal aangeleverd.

  zijn ze zeer goed desocialiseer en opgevoed.

En dat allemaal voor een bedrag van:

€ 850,-

Een aanbetaling vinden wij niet nodig. Mocht u om wat voor reden dan ook, toch van de koop willen afzien. Dan willen wij niet dat u of het kitten daar de dupe van wordt.

Gezondheid en erfelijkheids- onderzoeken.

Wij fokken alleen met Ragdolls die zowel middels DNA als echografisch getest zijn op HCM, PKD en CIN. De test uitslagen van deze onderzoeken zijn onderdeel van ons garantie contract.

Ons bezoeken?

Houd er rekening mee dat u bij een bezoek aan ons niet diezelfde dag nog bij een andere cattery op bezoek gaat en dat u niet in aanraking bent geweest met een zieke kat. Graag houden we natuurlijk, op zo’n jonge leeftijd van de kittens, al het gevaar zoveel mogelijk buiten de deur.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This