Ragdoll kittens 2020

Ragdoll cattery All we need is  . . .

Wordt gesponsord door »

A Kingdom for Cats and Dogs is onze webshop voor kwalitatieve en duurzame katten en honden producten.
Vanuit mijn passie voor katten en het willen doorgeven van goede en praktische informatie over het houden en verzorgen van katten, ben ik deze webshop begonnen. Naast katten vinden wij honden ook helemaal geweldig, een kleine moeite dus om ook voor deze 4-voeters een mooi assortiment samen te stellen.

Kingdom for Cats and Dogs

De dierenspeciaalzaak waar katten en honden zich de koning te rijk voelen.

www.KingdomforCatsandDogs.com

Graag willen we iedere nieuwe klant een éénmalige korting aanbieden waarmee je 10% korting krijgt op het gehele assortiment.
De code hiervoor is: 

WelkomKlant2020!

Veel winkel plezier!

Onze wachtlijst voor kittens uit 2020 zit vol.

Informatie over onze werkwijze t.a.v. het vergeven van onze kittens vind u onder aan deze pagina.

Wilt u op de hoogte blijven over beschikbaarheid van onze kittens en verdere ontwikkelingen in onze cattery? Schrijf u dan hier in op onze blogberichten, dan ontvangt u een mailtje van ons zodra er nieuws is. Het inschrijven op ons blogbericht werkt gelijk als een inschrijving op onze wachtlijst.

Serieuze, geregistreerde fokkers die belangstelling hebben voor een kitten uit mijn cattery kunnen contact opnemen, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden. Wij verkopen geen kittens om eens een nestje gewoon voor de leuk mee te doen.

Om te zien van welke combinaties we in de toekomst Ragdoll kittens hopen te krijgen kunt u kijken op onze pagina planning.

Ons AA-nest geboren op 9 augustus 2020

papa van dit nest:

Awesome Austin Made By Mexx

a.k.a. Kevin

Mogelijke kleur en aftekening in dit nest:

seal & blue

in de aftekening:

bicolor

Klik hier om te zien hoe de stamboom van deze combinatie er uit ziet.

mama van dit nest:

Allweneedis Reflection Of Life

a.k.a. Reefa

Chocolate point bicolour Ragdoll poes

 

Allweneedis Arrow

Blue point bicolor katertje.

Is gereserveerd voor C. Berends.

Klik op de foto voor nog meer foto’s.

Allweneedis Aura

Blue point bicolor poesje.
De wachtlijst voor dit kitten is vol.

Klik op de foto voor nog meer foto’s.

Allweneedis Averon

Seal point bicolor katertje.

Is gereserveerd voor familie Hermans samen met onze kater Owen.

Klik op de foto voor nog meer foto’s.

Ons BB-nest geboren op 14 september 2020

papa van dit nest:

Allweneedis Xclusively Me

a.k.a. Xenzo

Allweneedis Xclusively Me aka Xenzo

Dit nest bestaat uit 1 kitten en is het laatste nest van onze Essence en het eerste nest van ons jonge katertje Xenzo. Xenzo is een eigen fokje, maar hebben we verder nog niet op onze website staan.

Mogelijke kleur en aftekening in dit nest:

seal & chocolate

in de aftekening:

mitted & colorpoint

Klik hier om te zien hoe de stamboom van deze combinatie er uit ziet.

mama van dit nest:

Allweneedis Essence

Allweneedis Essence seal point mitted ragdoll poes

Allweneedis Bumble Breeze

Chocolate bicolor poesje.

Staat onder evaluatie voor onszelf/fok.

Klik op de foto voor nog meer foto’s.

Uitleg over onze wachtlijst en het vergeven van onze kittens:

Wachtlijst?!?

Het is voor ons altijd weer een hele puzzel om aanvragen voor onze Ragdoll kittens in goede banen te leiden. In de loop der jaren hebben wij verschillende werkwijzes uitgeprobeerd. Daarbij vinden wij het wel zo eerlijk dat diegenen die het langste wachten als eerste aan de beurt zijn. Zeker omdat het in de praktijk kan gebeuren dat mensen soms al enkele maanden wachten voordat wij weer kittens hebben. 
Het is ons dan ook duidelijk dat het volledig los laten van een wachtlijst niet haalbaar is. Logisch eigenlijk ook omdat kittens nu eenmaal geen producten zijn die alla-minuut uit voorraad verkocht kunnen worden.
Daarbij staat onze cattery nu eenmaal goed aangeschreven onder liefhebbers en fokkers van over de gehele wereld.

Onze werkwijze.

Zolang we geen kittens hebben of verwachten, houden we niet officieel een wachtlijst bij. Zodra we wel kittens verwachten of hebben vermelden we dit altijd als eerste op onze blogberichten. Als u geabonneerd bent op onze blogberichten krijgt u dit nieuws dus via die weg als eerste te horen. Heeft u op dat moment ook nog daadwerkelijk interesse in een Ragdoll kitten vanuit onze cattery, dan kunt u dat op dat moment aan ons kenbaar maken in een reactie op dat blog bericht of via een mailtje aan ons. Het is dus van belang dat u zich op onze blogberichten abonneert op onze blogberichten. Het inschrijven op ons blogbericht werkt namelijk gelijk als een soort van wachtlijst-inschrijving.

Inschrijf datum op blogberichten van belang.

Zodra de kittens en wij er aan toe zijn om onze kittens te gaan vergeven, zetten wij alle geinteresseerden op volgorde van eerste contact. De datum van dit eerste contact kunnen wij gemakkelijk terug vinden aan de hand van uw inschrijf datum op ons blog berichten. Aan de hand van die lijst gaan we dan weer kijken welk kitten bij wie het beste past waarbij de match met het kitten de doorslaggevende factor is. Nadat dit hele proces doorlopen is tot elk kitten gematcht is met zijn nieuwe personeel, blijven er dus altijd wel mensen over op zo’n lijst. Niet leuk als u daar tussen zit, maar u schuift dan wel naar boven op voor een volgend nestje. Dus met een beetje geduld werkt zo’n “wachtlijst” uiteindelijk wel in uw voordeel.

De eerste levensweken.

De eerste levensweken vinden wij de kittens te jong om te vergeven. Pas als de kittens een week of 7 zijn gaan wij de eerste mensen op de wachtlijst uitnodigen voor een kennismaking met de kittens en ons.

Het kan zijn dat enkele kittens uit het nest onder evaluatie blijven staan. Onder evaluatie houd in dat het kitten (mogelijk) potentie heeft voor show/fok, maar dat we nog niet zeker weten of het ook voor de fok zal worden verkocht.

Het Ragdoll ras is een vrij jong ras met maar een kleine genenpool. De populariteit van het ras maakt dat er momenteel met veel ‘slechte’ kwaliteit wordt gefokt. Het aanhouden en verkopen van goede ‘fokkwaliteit’ is dan ook van groot belang voor het behoud en de gezondheid van dit geweldige ras.

Een kitten uitzoeken.

Vanaf de leeftijd van 7 weken gaan we meer verschil in karakter en aftekening zien. Vanaf die leeftijd gaan wij dan ook pas geïnteresseerden uitnodigen voor een kenismaking met onze beschikbare kittens.
Wij vinden het erg belangrijk dat als u een kitten bij ons koopt, dat dit kitten ook zoveel mogelijk bij u en uw leefomstandigheden past. Voor het daadwerkelijke keuzemoment hebben wij dan ook al graag uitgebreid contact over hoe uw gezinssamenstelling is, hoe u woont en wat u van een Ragdoll verwacht zodat we tijdens uw bezoek gezamenlijk een goede match kunnen maken.

Over het fokken van een populair ras.

Het Ragdoll ras is steeds populairder aan het worden. Nieuwe Ragdoll fokkers schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Op zich niets mis mee, het ras kan namelijk best wat serieuze fokkers gebruiken. Helaas blijken veel mensen zonder enige kennis te beginnen met fokken of nemen gewoon voor de leuk een keer een nestje.
Met nagenoeg geen kennis van genetica, inteelt percentages, achtergrond informatie van stambomen en ga zo maar door is het gewoon niet mogelijk om goede en gezonde Ragdolls te fokken. Het verleden heeft inmiddels al wel vaker laten zien dat populariteit zeer slecht kan zijn voor de gezondheid van een ras. Daarom verkoop ik alleen aan fokkers/cattery’s met een vergelijkbare fok visie als ik zelf hanteer.

Leeftijd van uitvliegen.

Onze kittens mogen naar hun nieuwe huisje rond de leeftijd van 15 à 16 weken. Zij blijven zolang mogelijk bij de moeder omdat ze dan sterker zijn en de overgang beter aankunnen. Een verhuizing is een stressvolle periode voor ze en we willen ze goed gesocialiseerd en goed voorbereid het huis uit laten vliegen. Ook heeft deze leeftijd te maken met het feit dat ze bij ons gecastreerd de deur uit gaan en wij dat niet eerder dan met een week of 13 willen doen en na deze ingreep dient de incisie wel geheel te zijn hersteld voordat ze uitvliegen.

Zodra de kittens als huisdier uitvliegen dan:

  krijgen ze hun stamboom mee.

  zijn ze volledig gevaccineerd.

  zijn ze meerdere keren ontwormd en ontvlooid.

  hebben ze een microchip met Europees dierenpaspoort.

  zijn ze al gecastreerd/gesteriliseerd.

  worden ze met een contract verkocht.

  krijgen ze een leuk kittenpakket mee.

  krijgt u de kitten foto’s digitaal aangeleverd.

  zijn ze zeer goed gesocialiseer en opgevoed.

En dat allemaal voor een bedrag van:

€ 880,-

Een aanbetaling vinden wij niet nodig. Mocht u om wat voor reden dan ook, toch van de koop willen afzien. Dan willen wij niet dat u of het kitten daar de dupe van wordt.

Gezondheid en erfelijkheids- onderzoeken.

Wij fokken alleen met Ragdolls die zowel middels DNA als echografisch getest zijn op HCM, PKD en CIN. De test uitslagen van deze onderzoeken zijn onderdeel van ons garantie contract.

Ons bezoeken?

Houd er rekening mee dat u bij een bezoek aan ons niet diezelfde dag nog bij een andere cattery op bezoek gaat en dat u niet in aanraking bent geweest met een zieke kat. Graag houden we natuurlijk, op zo’n jonge leeftijd van de kittens, al het gevaar zoveel mogelijk buiten de deur.

Volwassen Ragdoll katers beschikbaar voor een gouden mandje.

♥ Volwassen Ragdoll kater Owen beschikbaar.

♥ Ex-dekkater Purk beschikbaar.

♥ Wat voor huisjes zoeken wij voor deze 2 katers.

Update van 19 september 2020

In deze update over onze Ragdoll cattery:

♥ Ragdoll poes Allweneedis Essence is bevallen.

♥ Over onze wachtlijst.

Update van 10 september 2020

In deze update:

♥ Over het nestje van Reefa van 9 augustus 2020

♥ Hoelang zal onze wachtlijst nu eigenlijk zijn?

♥ Wachten op de bevalling van Essence.

♥ Over ons ‘Now Waste’ programma.

♥ Wij collecteren voor de KWF.

Ragdoll kittens geboren 9 augustus 2020

In deze update! ♥ Ragdoll kittens geboren. ♥ Nog...

Wachten wordt beloond deel 2

In deze update!

♥ Ragdoll Kitten Zyana heeft een plekje gevonden.

♥ Ondanks de Social Distancing perikelen is een buitendekking toch gelukt.

Wachten wordt beloond!

In deze update!

♥ Kitten alsnog beschikbaar gekomen.

♥ Een Allweneedis kitten naar Zuid-Korea.

Wachtende op een nieuwe zwangerschap

Soms zit het mee . . . en soms zit het tegen....

Film beelden van de Valentijn-kittens.

Schattige filmpjes van de valentijn kittens + een kortingscode voor dier-producten.

De Valentijnkittens ontdekken de wereld

De kittens hebben hun oogjes geopend. Langzaamaan worden het al echt individuen. Kijk en geniet weer met ons me…..

Our Z-litter at the age of 22 days.

This blog post is especially for breeders who are on our waiting list for a kitten from our cattery that can strengthen their breeding program.

 TICA The International Cat Association

"This cattery has NOT been inspected by and is not endorsed by The International Cat Association, Inc."

Helaas is dit geen keurmerk voor het zijn van een goede fokker. Wat mij betreft zou er namelijk wel iets van controle op fokkers mogen plaatsvinden.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This