Cattery nieuws.

Cattery update van 24 april 2019.

♥ Met foto’s en filmpjes van de kittens.

♥ Over de verwoede pogingen om weer kittens te kunnen verwelkomen.

♥ Over de tica show van 14 april in Asperen.

♥ En een nieuwe poging voor het kunnen plaatsen van reacties op onze blog berichten.

 

Cattery update van 24 april 2019

apr 24, 2019 | Cattery nieuws

12 & 9 weken.

Violet & Valentino zijn alweer 12 weken.

&

Wall-e & Wicky zijn 9 weken.

Spelen, spelen, en nog eens spelen. 

tot ze (of beter gezegd het) er bij neer valt…

Tuigjes training voor kittens.

Aan het eind van het fimpje gaan ze er helemaal voor. Echt heel grappig

13 & 10 weken.

Het voetbalteam van Ragdoll cattery Allweneedis.

Hier mogen jullie zelf een leuke tekst bij bedenken.

lol

Kittens in het vooruitzicht?

O p de pagina ‘Fok planning’ stond al geschreven dat onze dek-kater Owen enorm zijn best doet.
Daarnaast hebben we een poes nodig die krols is en is er ook een beetje medewerking van de desbetreffende poes nodig om de poging(en) geslaagd te krijgen.

In eerste instantie leek het samen met Tiff wel goed te gaan. Maar al snel draaide ze zich op haar zij en soms zelfs helemaal op haar rug.
Een ervaren kater weet daar nog wel eens mee om te gaan. Maar een onervaren kater als Owen …….

I nmiddels zijn we al weer 4 weken verder vanaf Reefa haar krolse periode en 3 weken vanaf Tiff haar krolse periode. Over het algemeen zien we de tepeltjes tussen de 3 à 4 weken roze kleuren. We hebben de fagelopen week dan ook behoorlijk zitten ’tepel-staren’. Alsof we ze roze konden kijken, en af en toe leek het daar ook op. Maar langzaamaan begin ik steeds meer twijfel te krijgen.

G ek genoeg vind ik juist Essence haar tepeltjes wel roze. Ondanks dat we geen duidelijke krolsheid bij haar hebben waargenomen, zou ik toch bijna gaan geloven dat zij wel zwanger is.

We wachten dan ook nog even vol spanning af.

H et liefste zou ik het natuurlijk gelijk van de hoogste toren willen schreeuwen. Maar als het roze kleurtje in de komende week weer verdwijnt dan is het ook weer zo’n teleurstelling. We wachten dan ook nog even geduldig af tot we wat zekerder van onze zaak zijn.
I n de tussentijd hebben we besloten om in ieder geval voor Reefa uit te wijken naar een andere dek-kater. Een collega fokker uit Duitsland heeft haar kater te leen aangeboden. Een super alternatief en ook een heel mooie combinatie.
Het vergt alleen wel behoorlijk wat organisatie talent. Zowel ikzelf als mijn collega hebben eigenlijk geen geschikte ruimte vrij om 2 verliefde tortelduifjes de nodige privacy en ruimte te kunnen geven. Gekscherend opperde ik al om een hotelkamer voor ze te boeken. Maar de hoteleigenaar ziet ons aankomen lol.
Uiteindelijk hebben we bedacht om bij ons thuis de huidige huisvesting wat in te schikken. In dit geval gaat de kater dan dus naar ons toe komen (meestal is dat met een uitdekking andersom). Best zielig eigenlijk voor die knaap, want zo geweldig goed is mijn Duits niet, lol.
En dan komt er nog een puntje van aandacht, ik zal de kater dus moeten gaan ophalen. Een ritje van 5 en een half uur heen, en weer 5 en een half uur terug. Om hem bij ons te krijgen. Daarna zal hij namelijk ook weer moeten worden terug gebracht, oepsie.
Tja, je moet wat voor je hobby over hebben toch?

Valentino & Violet van 13 t/m 14 weken.

Wall-e & Wicky van 10 t/m 12 weken.

Een onverwachts uitstapje naar de showhal.

W e hadden het niet in de planning, maar konden het ook niet laten. Bij de tica organisatie mogen kittens pas vanaf 4 maanden mee doen. Nu werd deze show in het weekend van 13 en 14 april gehouden terwijl Violet en Valentino pas op 2 mei 4 maanden worden. Ik ging er dan ook vanuit dat ik ze niet mee kon nemen naar de show van ons eigen club, wat ik heel erg jammer vond.
Tot iemand mij er op wees dat ze wel oud genoeg waren om de showhal binnen te mogen, alleen niet aan de wedstrijd mee mochten doen. Tja, zo’n mooie kans om deze kittens aan een showdag te laten wennen wilde ik niet aan mijn neus voorbij laten gaan.
Vlak voordat de keuringen begonnen hebben we ze zelfs al even laten kennis maken met de keurtafel en de bijbehorende keurmeester wilde ze maar wat graag hun eerste vuurdoop geven. Nog niet officieel gekeurd dus, maar wel veelbelovend commentaar over ze gekregen.

2 Reacties

  1. greet van Baar

    Wat ziet het er allemaal weer leuk en mooi uit en het is genieten om de filmpjes te bekijken.

    • Annouk Fennis

      Dank je wel. En zo te zien werkt het plaatsen van reacties nu ook. Top!

Tot een volgend blogbericht!