Cattery nieuws.

De 2e update van de kittens van Allweneedis Muse & Pacificats Butterfinger

 

Van dag 26 tot en met dag 37.

De kittens van Muse & Buddy update 2, dag 26 t/m 37

feb 13, 2019 | Cattery nieuws

Dag 26 van de kittens van Muse & Buddy.

T ijdens het spelen van de kleintjes, houd Muse alles goed in de gaten.

Dag 29 van de kittens van Muse & Buddy.

De eerste hapjes vast voedsel.

Kijk eens hoe stoer Violet Crumble van het vlees zit te eten. Haar grote broer Valentino heeft er duidelijk nog geen behoefte aan hihi.

Violet eet alsof haar leven ervan af hangt.

En eigenlijk is dat ook wel zo. want zoveel melk kreeg deze meid niet van haar mama. Terwijl Valentino meer dan genoeg kreeg.

Dag 30 van de kittens van Muse & Buddy.

L angzaamaan wordt het wereldje deze Ragdoll kittens een stukje groter. Zodra kittens vast voedsel gaan eten verandert hun ontlasting en houd moeders het niet meer schoon. Nu komt dus de fase van kattenbak zindelijk worden.

Zo af en toe vind Muse het ook nodig om één van haar kinderen in de houtgreep te nemen. Wat natuurlijk een hoop tegenstribbelen tot gevolg heeft.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Dag 33 van de kittens van Muse & Buddy.

Zo’n leuk gezinnetje.

Tante Essence helpt ook mee moederen.

Zie hier het resultaat van één nachtje slapen!

Dat wordt dus weer schoonmaken. Hopelijk worden ze vlot zindelijk.

De eerste stapjes buiten hun nest.

Hoe stoer is dit dan wel niet. Voor de eerste keer buiten hun veilige nest en dan gelijk zo onverschrokken rond stappen.

Dag 34 van de kittens van Muse & Buddy.

E n toen konden de darmpjes het even niet meer bolwerken met spugen en diarree tot gevolg. Of er nu een virusje mee speelde of dat het kwam door de verandering van moedermelk naar vast voedsel is moeilijk te zeggen. Maar leuk was het absoluut niet. Als alles er bij jonge kittens aan alle kanten uitloopt, ligt uitdroging en een extreem lage glucose- (suiker-) spiegel op de loer. Bij een te laag suikerspiegel kan spierzwakte optreden. Een kitten kan zelfs aanvallen krijgen of in coma raken en in het ergste geval overlijden.

Dit alles wilde we natuurlijk niet mee maken. Ik was dan ook een poosje dagelijks met de kittens bij mijn dierenarts te vinden. Daar kregen ze onderhuids vocht toegediend omdat jonge kittens heel snel kunnen uitdrogen. Antibiotica om ergere reacties voor te zijn en medicatie om de diarree te stoppen.

M aar in de winter met jonge kittens naar de dierenarts is best een uitdaging. Want hoe zorg je ervoor dat ze niet afkoelen?
Tja, dan maar met een kruikje erbij in de “koel”-tas. Natuurlijk wel met de rits een stuk open voor een beetje frisse lucht.

Dag 35 van de kittens van Muse & Buddy.

Gezellig met tante Essence er bij in de werpkist. Ik voel een nieuwe verhuizing aankomen naar een groter verblijf.

Wat een drukte hier, dan maar even op de tafel eten. Nood breekt wet zullen we maar zeggen.

G elukkig was bij Violet het spugen snel over en heeft ze zich ook maar 1 dag echt ziek gevoeld. Bij Valentino begon het pas een dag later, maar het duurde ook langer voordat hij stopte met spugen. We hebben dan ook best wel weer even paar spannende dagen gehad. Maar toen bij Valentino het spugen stopte, knapte ook hij weer snel op.

Dag 37 van de kittens van Muse & Buddy.

M use heeft het er maar zwaar mee. De andere dames in huis doen wel als of ze haar helpen met de opvoeding van de kittens. Maar ondertussen liggen ze alleen maar in de weg en eten ze de kittenbrokjes op, die blijkbaar veel lekkerder zijn dan hun eigen brokken.

D e bezoekjes aan de dierenarts gaan ook steeds beter. Valentino knapt nu ook op. Dit was dan ook de laatste keer dat ik ze in de “koel”-tas mee kon nemen. Een dag later kroop hij de tas uit voordat ik hem überhaupt deels dicht kon doen. Hals over kop had ik ze dan toch maar snel goed ingepakt in een reismandje gedaan.