Cattery nieuws.

Kater Buddy overleden.

dec 11, 2018 | Cattery nieuws

Wat kent het leven toch een uitersten in emoties . . . 

Z o rijd ik met een trots gevoel naar huis, zwevende in de zevende hemel met zelfs een klein beetje ster allures, terwijl er thuis een bericht op mij lag te wachten die de bodem onder mijn voeten weg sloeg.

Het trotse gevoel kwam bij het show weekend weg, waarvandaan ik naar huis reed. De Europe North  Regional award show of Tica in Asperen van 2, 3 en 4 november 2018. Een Ragdoll uit mijn cattery kreeg daar zijn award uitreiking van:

♥   Beste kat van de Tica regio noord europa,

♥   Tica’s Beste Ragdoll van de hele wereld,

♥   en 4e beste kat van alle rassen van Tica over de hele wereld.

Daar mag je als fokker natuurlijk best een beetje trots op zijn. Zodra de donkere wolk, die het gevoel van euforie overschaduwd, een beetje is weg getrokken, wil ik zeker nog terug komen op deze speciale gebeurtenis.

 

B ij mijn thuiskomst van het show weekend kreeg ik een mega klap te verwerken. Mijn man en kids vonden Buddy liggend in het midden van zijn buitenren, dood. Hij lag er bij alsof hij zo van rechtop-staand was omgevallen. De paniek was groot, maar ze konden niets meer voor hem doen. Hoe lang hij al dood was was moeilijk te zeggen. Tegen de tijd dat ik thuis kwam had Henk al contact gehad met onze dierenarts om de procedure voor autoptie in gang te zetten. We hoopten dat we daarmee antwoord zouden krijgen op de vele vragen, of in ieder geval enkelen daarvan. We snapten er echt helemaal niets van. Er was geen enkele aanwijzing te vinden over waardoor hij zo plotseling was overleden. Ook de dagen daarvoor niet.

Onze dek-kater Buddy is heel onverwachts overleden.

Wat zou dit kunnen betekenen voor zijn nakomelingen?!?

Om de vraag te kunnen beantwoorden wat dit voor zijn nakomelingen zou kunnen betekenen hebben we autopsie laten doen. Ze hebben daarbij extra goed naar hart, nieren en andere belangrijke organen gekeken. Ook nog het één en ander op kweek gezet (daardoor duurde het lang voordat de uitkomst kregen). Maar verder kwam er niets afwijkends uit. De conclusie die uit het autopsie rapport kwam is dus acuut hartfalen/hartstilstand. Iets wat we echt niet hebben kunnen zien aankomen. Niet op de echo’s, niets qua gedrag, niets qua ademhaling of wat dan ook. Vlak voor overlijden heeft hij zelfs nog een poes van ons gedekt. Helemaal verliefd was hij . . . En nog geen week later gebeurt er dit.
Het is gewoon echt stomme pech geweest. Net als verhalen over kerngezond ogende topsporters die zo in ene dood neer vallen.
Echt niet te bevatten, maar voor zijn nakomelingen is er geen enkel meer risico dan elk ander levend wezen heeft.

De fokker van Buddy, Liesbeth van Mullem, heeft de voorouders en andere familie leden van Buddy nog na zitten pluizen. Maar kon niets vinden van ‘op jonge leeftijd’ overleden Ragdolls in die lijn.

Ons afscheids-filmpje en eerbetoon aan onze geliefde Buddy.

Het autopsie rapport is voor geintresseerden bij ons in te zien!

Ik hoop echt met heel mijn hart en wezen, dat niemand deze pijn van dit verdriet hoeft mee te maken.