Ragdoll kitten

Update van 10 september 2020

door

♥ Over het nestje van Reefa van 9 augustus 2020

♥ Hoelang zal onze wachtlijst nu eigenlijk zijn?

♥ Wachten op de bevalling van Essence.

♥ Over ons ‘Now Waste’ programma.

♥ Wij collecteren voor de KWF.

Ons A-nest geboren op 9 augustus 2020

papa van dit nest:

Awesome Austin Made By Mexx

a.k.a. Kevin

L

Papa Ragmagic Leonidas

Kevin is niet mijn eigen kater maar van een collega fokker van mij. Onze Reefa heeft een date gehad met deze ontzettend lieve en prachtige jongen.

Wat een grote kerel is dit en alles aan hem heeft de juiste proporties van hoe een Ragdoll hoort te zijn. Ik hou van rechte lijn tussen zijn oren, zijn sterke kin en stevige poten. Alles in verhouding, niets is extreem aan hem.

Kevin viaEcho en DNA-getest op de bekende aandoeningen in het Ragdoll-ras zoals HCM en PKD.

Kleur en aftekening:

seal & blue

in de bicolor aftekening

Klik hier om te zien hoe de stamboom van deze combinatie er uit ziet.

mama van dit nest:

Allweneedis Reflection Of Life

a.k.a. Reefa

Chocolate point bicolour Ragdoll poes

 

L

Allweneedis Reflection Of Life

Deze dame is de hartsvriendin van mijn dochter. Mijn dochter hoeft haar maar te roepen en ze komt aangewandelt. De haarelastiekjes die mijn dochter vaak om haar pols heeft zitten zijn voor Reefa onweerstaanbaar. Met behulp van deze elastiekjes leert mijn dochter haar dan ook allerlei truckjes aan. Een echte schootpoes is ze niet, wel is ze altijd vlak bij je te vinden.

Allweneedis Arrow

Blue point bicolor Katertje.
De wachtlijst voor dit kitten is vol.

Klik op de foto voor nog meer foto’s.

Allweneedis Aura

Blue point bicolor poesje.
De wachtlijst voor dit kitten is vol.

Klik op de foto voor nog meer foto’s.

Allweneedis Averon

Seal point bicolor katertje.
De wachtlijst voor dit kitten is vol.

Klik op de foto voor nog meer foto’s.

Wachtlijst Ragdoll kittens!

D e werkwijze die wij als wachtlijst gebruiken is voor velen wat vreemd en onwennig. Vele variaties hadden wij al geprobeerd maar onze huidige werkwijze lijkt voor alle partijen toch het beste te werken. Uitgebreide uitleg over de werkwijze van onze wachtlijst vind u via deze link: Uitleg van onze werkwijze.

Feit blijft wel dat (met welke werkwijze ook) wij nooit kunnen zien op welke plaats iemand staat en hoe lang het duurt voordat ze een Ragdoll van ons in hun armen kunnen sluiten.

Ook al zou iedereen netjes aangeven dat ze (om welke reden dan ook) weer van de wachtlijst af kunnen, dan nog………
…….dan nog houd je mensen op de wachtlijst die voor 2 kittens i.p.v. 1 willen gaan, mensen die hun “beurt” voorbij laten gaan omdat de kleur of aftekening van hun voorkeur niet tussen de beschikbare kittens zit, of dat het voor hun op dat moment geen geschikte tijd is om een kitten te verwelkomen en ga zo maar door. Dit veroorzaakt continu verschuiving in de wachtlijst. Daarnaast weten wij nooit van te voren wanneer een poes krols wordt, of het groot brengen van een nestje ons op dat moment wel uit komt, of poes wel zwanger wordt na een date met de dekkater, hoeveel kittens er uiteindelijk worden geboren en ga zo maar door.

Veel mensen lijken ook totaal niet te beseffen hoe lang het duurt van dekking/zwanger raken tot uitvliegen. Hoe vaak we wel niet horen; “We hebben geen haast, tussen nu en 3 à 4 maanden zou ons prima passen.” Maar als ik op dat moment geen kittens beschikbaar heb, wat met de populariteit van onze kittens ook meestal het geval is, en ik heb ook geen poes zwanger. Dan duurt het dus minimaal een half jaar!

En dan heb ik het over de tijd vanaf de dekking tot aan de leeftijd dat ze mogen uitvliegen. Dit is de zwangerschap die bij een poes 9 weken duurt + de 16 weken voordat ze bij ons uitvliegen. Daarbij is een poes (gelukkig) ook niet het gehele jaar door krols en willen wij (gelukkig) ook niet het gehele jaar door kittens groot brengen wink

Ons komende nestje.

Essence is nu 65 dagen zwanger. Haar bevalling zou dus ieder moment kunnen beginnen. Ik slaap dan ook al weer enkele nachten op een matrasje bij haar (en de rest van onze katten). De ene poes zondert zich graag af van de rest van de groep en zoekt de rust van onze slaapkamer om te bevallen. Maar Essence zoekt juist graag steun bij de andere katten. Ze moedert ook al een poosje mee over de kittens van Reefa net als zo’n beetje al onze katten. Wat dat betreft hebben we te weinig kittens voor het aantal katten dat wil moederen lol.

Op onze FaceBook pagina’s zijn meer foto’s en filmpjes van de kittens te vinden.

Zowel op mijn persoonlijke pagina:

Als op die van de cattery:

Duurzaam ondernemen.

Met mijn webshop/dierenspeciaalzaak doe ik mijn uiterste best om een duurzame onderneming neer te zetten. Eén van de daarbij behorende dingen is het tegengaan van verspilling. Dit hadden we al doorgevoerd in onze manier van verpakken en verzenden door b.v. materialen zoveel mogelijk te hergebruiken.

Nu hebben we dit ook doorgevoerd naar onze voorraad en daarmee is de product-categorie “Anti verspillings- hoek” ontstaan.

Kingdom for Cats and Dogs
Kingdom for Cats and Dogs
Kingdom for Cats and Dogs

Goede doel KWF in de spotlight.

Heeft u de Collectanten voor de KWF gemist?

Door het Corona-virus zijn er dit jaar minder collectanten langs onze huizen geweest en zijn diverse acties en evenementen om geld binnen te halen, afgelast.
Heb jij de collectanten voor het KWF gemist? Grijp dan nu deze kans en steun alsnog het KWF door het kopen van een zak honden snacks.
Heb je zelf geen hond om het aan te geven? Geen nood, binnenkort is het weer dierendag en dan heeft u alvast iets om de hond van familie, vrienden, buren of in de opvang eens lekker te verwennen.
Bij ieder zakje Pinkmix doneert Carnis €1,- aan het KWF. Iedere euro voor onderzoek telt !

KWF honden snacks
honden snacks kwf actie

0 reacties

Tot een volgend blogbericht!