Cattery update van 23 juli 2019.

♥ Eindelijk zijn dan ook de kittens van Tiffanie geboren!

♥ Bij de kittens van Reefa zijn de oogjes open gegaan.

Eindelijk zijn dan ook de kittens van Tiffanie geboren!

Wachten, wachten en nog eens wachten . . .

Bij iedere zucht, kreun, steun of wat dan ook denken dat het gaat beginnen. Zenuwslopend was dat lange wachten, maar Tiff had duidelijk geen haast. Die lag gezellig bij haar halfzus Reefa met haar twee kittens.

Maar het was het waard . . .

Vier gezonde, stevige en vooral heel levendige kittens met heel mooie geboorte gewichtjes. Zoals we het nu kunnen inschatten zijn het twee poesjes en twee katertjes. Kleur en aftekening is nog niet te zien.

Op zondag 21 juli is Tiffanie dan ook eindelijk bevallen. Ze was inmiddelels al zo’n 71 dagen zwanger. Zenuwslopend was dat lange wachten. Maximaal tot 66 dagen zwanger is wat ik gewend ben. Zelf had ik dan ook het liefste vrijdag al ingegrepen. Maar m’n dierenarts had iets meer geduld om moedernatuur een kans te geven. In de hoop de weeën op gang te krijgen had ik Tiff bij Reefa en haar kittens gelegd. Als kittens aan de tepel drinken komt er oxytocine vrij en dat zou op zijn beurt de weeën op gang kunnen brengen. Dat vond Tiff best gezellig, maar het had geen effect.Uiteindelijk kwam het zondag dan toch uit op een dierenarts bezoek waar besloten werdt om niet nog langer te wachten op moeder natuur. De kittens groeien al die dagen toch ook gewoon door, wat voor een natuurlijke bevalling niet bevordelijk zou zijn. Omdat Tiffanie naar mijn idee ook al best wel moe was hebben we er gezamelijk voor gekozen om gelijk voor een keizersnede te gaan i.p.v. eerst nog met weeën opwekkers aan de gang te gaan.

Bij de kittens van Reefa zijn de oogjes open gegaan.

S oms zijn beelden gewoon genoeg. In dit geval zeggen beelden zelfs veel meer dan woorden wink Dus kijk en geniet met ons mee.

 

Meer en recentere foto’s van deze twee kittens zijn te vinden op de pagina ‘Ragdoll kittens’.

5 Reacties

 1. Martina

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van de kittens!! Gelukkig is het lange wachten niet voor niks geweest. Veel geluk gewenst ?

  • Annouk Fennis

   Hartelijk dank Martina. Ondanks de warmte doen beide moedertjes en alle kittens het goed. Ze groeien dan ook allemaal heel mooi. Nog meer ruimte om te genieten dus 😉

 2. Jolanda Verbooy

  Hi Annouk, ik zit gewoon nieuwsgierig op je site te kijken……wat een mooi stel kittens zijn er weer geboren, echt prachtig. Wij genieten elke dag enorm van onze kater Onno van ruim 6kg die bij jullie op 12 september 2016 is geboren. Een echte deugniet en ontzettend lief. Wij zijn er erg blij mee en trots om zijn personeel te zijn:) Als ik die kittens weer zie lijkt het alweer lang geleden dat Onno ook zo klein is geweest. Ik wens jullie heel veel sterkte en succes toe met de kleintjes en lekker genieten.

  • Annouk Fennis

   Wat leuk om te horen dat jullie zo trots zijn om zijn personeel te zijn. Het O-nest bestond ook uit zoveel mooie kittens 😀 echt een geweldig nest waar we zelf Owen uit hebben gehouden. Onvoorstelbaar dat ze nu alweer zo groot zijn. Eén van de Ragdolls uit dat nest is zelfs een beetje beroemd op Instagram en FaceBook met zijn twee Heilige Birmaan vriendinnetjes onder de naam “Ladylola”. Echt grappig!

   Heb je ook al onze webwinkel gezien? http://www.KingdomforCatsandDogs.com

   Groetjes van ons allemaal en een dikke knuffel voor Onno ♥

 3. Dasy Gil

  Ik ben verbaasd om de liefde en toewijding die ze hebben bij hun baby’s te zien, dus ik wens met heel mijn hart deel uit te maken van deze Ragdoll-familie

Tot een volgend blogbericht!