Wachten wordt beloond deel 2

door | jul 9, 2020

In deze update!

♥ Ragdoll Kitten Zyana heeft een plekje gevonden.

♥ Ondanks de Social Distancing perikelen is een buitendekking toch gelukt.

Zyana gaat toch naar een collega fokker.

Vele leuke reacties van gëinteresseerden kregen wij binnen voor ons Ragdoll kitten Allweneedis Zie Za Zyana. Waarvan enkelen al een half jaar tot driekwart jaar op onze blogberichten geabonneerd waren. Een kennismakingsafspraak met Zyana was dan ook snel gemaakt.

In de tussentijd zat een collega fokker van mij te wachten op de bevalling van een poes. Een collega waar ik, al vanaf dat ik zelf begon met fokken, goed mee bevriend ben.
Hij had juist een pauze van het fokken van zo’n 3 jaar gehad. Halverwege vorig jaar wilde hij het fokken toch weer oppakken, maar heeft sindsdien alleen maar pech met poesjes die niet meer krols en/of niet meer zwanger wilde worden. Afgelopen weekend was zijn laatste poging voor een nestje op een drama uitgelopen. Vroeg in de ochtend waren de weeën begonnen van een nestje waar onze kater Purk de papa van was. In de loop van de dag werden er 2 lege vruchtzakken geboren en aan het einde van de middag een levenloos kitten.

We waren er allemaal behoorlijk stuk van en ondanks dat het eigenlijk niet het meest geschikte moment was (zo vlak na dit verlies) kon ik gewoon niet anders dan hem Zyana aan te bieden (mocht hij toch verder willen met fokken). En je raad het waarschijnlijk al, dit wilde hij heel graag.

Het bracht mij wel in een onhandige situatie met de mensen waar we al een afspraak mee hadden gemaakt. Maar het maakte mij toch ook wel blij dat ik op deze manier een collega fokker kon helpen die daardoor weer hoop kreeg en dat dit mooie meisje alsnog de kans krijgt haar genen voort te zetten.

Gelukkig was er begrip voor de situatie en mijn beslissing en kon ik de mensen verblijden met het volgende nieuws.

We verwachten weer een nestje kittens!

Eindelijk is het dan weer zover. We verwachten weer een nestje van één van onze eigen poezen.
In de tussentijd heb ik wel mee kunnen genieten van 2 nestjes bij collega fokkers. Eén bij cattery Made by Mexx waarvan onze kater Allweneedis Pure Chocolate Passion de vader is. En één bij cattery Crazy about You waarvan Allweneedis Winsome Wall-e de papa is.

chocolate point Ragdolls

Owen was onze enige kater waar ik Reefa mee kon combineren. Onze andere katers zijn namelijk directe familie van haar. Dus met het castreren van Owen (het opgeven dat ik ooit nog nakomelingen van hem zou krijgen) moest ik een zoektocht gaan starten voor een geschikte en beschikbare dekkater bij één van mijn collega fokkers.

Met de eisen betreft gezondheid, karakter en rasspecifieke eigenschappen die ik stel aan de dieren waar ik mee wil fokken, is zo’n zoektocht nog niet zo makkelijk. Daarbij is in het Ragdoll fokkers wereldje ook nog eens niet iedere interessante dekkater zomaar beschikbaar voor het geven van uitdekkingen. Contractueel wordt er door de fokker die een kater voor de fok verkoopt vaak beperkingen opgelegd.

Chocolate point bicolour Ragdoll poes

Allweneedis Reflection Of Life is zwanger van Awesome Austin Made by Mexx!

Ondanks mijn eisen en de Social Distancing perikelen is een buitendekking toch gelukt.
Ik ben dan ook zowel de eigenaar Suzanne Groeneveld van cattery Grand Purfection als de fokker Loes Scharenborg van cattery Made by Mexx zeer dankbaar dat onze Reefa gedekt mocht worden door deze prachtige kater.

chocolate point Ragdolls

Awesome Austin Made by Mexx

Zijn roepnaam is Kevin vernoemd naar 1 van de gele Minions uit de film Dispicable Me.
Net als onze poezen is Kevin ook recent getest op erfelijke aandoeningen als HCM, PKD en CIN zowel via DNA als via echo onderzoek en getest op Felv en Fiv.

Voor de stamboom van Kevin kunt u klikken op Awesome Austin Made by Mexx

Kevin is geboren op 21 oktober 2018 in een nest van 5 kittens. Hij was de enige man in het nest en de enige in de kleur Blue.

Op zijn allereerste show bij de felikat-club (fife) in Hilversum is hij meteen Best in Show kitten in categorie 1 geworden en ook meteen Best of the Best. In totaal heeft hij bij fife verenigingen 3x Best in Show behaald voor zijn leeftijd van 10 maanden. Ook is hij 1x op een tica show geweest. Daarna kwamen zijn hormonen echt door en wilde hij niet meer mee naar show.

Het grappige is ook dat zijn moeder nu kittens heeft van onze kater Purk. En zo zie je ook maar weer hoe snel Ragdolls naaste familie van elkaar zijn en waarom een stamboom bij een kitten zo belangrijk is.

Denkt u ook nog even aan de kortingscode waarmee je éénmalig 10% korting krijgt bij A Kingdom for Cats and Dogs!

WelkomKlant2020!

U steunt ons daar enorm mee.

Veel winkel plezier!

0 reacties

Tot een volgend blogbericht!