De Valentijnkittens ontdekken de wereld

door | mrt 13, 2020 | 2 reacties

Door een foutje in de instellingen is er net per ongeluk een blog bericht aan fokkers in het Engels naar iedereen verzonden. Hier alsnog het juiste blog bericht wink

Hobby/werk . . . werk/hobby.

De afgelopen weken ben ik heel druk geweest met het wegwerken van een aantal kinderziektes in onze webshop A Kingdom for Cats and Dogs.

Een alerte klant attendeerde mij op een nogal onhandige fout in mijn webshop en nam gelukkig contact met mij op om het door te geven.

Door deze attente actie van een klant heb ik dit kunnen verhelpen en lijkt alles weer naar behoren te draaien. Daarom wil ik graag alle klanten een kortingscode aanbieden die recht geeft op 10% korting bij A Kingdom for Cats and Dogs!

WelkomKlant2020!

Veel winkel plezier!

Wat gaat die ontwikkeling toch snel. Het ene moment liggen ze nog als garnaaltjes op een hoopje bij elkaar en lijkt er maar weinig te gebeuren. Het volgende moment openen ze hun ogen en veroveren ze de wereld met hun grappige koppies en vertederende speel pogingen.

Zie hieronder ons meest roze garnaaltje dat met maar 50 gram is geboren. Aan de dunne beharing is goed te zien dat hij ook eigenlijk nog niet helemaal “af” was. Maar wat een levenskracht heeft dit kereltje. Inmiddels is hij al niet meer de lichtste qua gewicht. Op deze foto’s is hij 7 daagjes jong.

Op onderstaande foto’s zijn de kittens 11 dagen jong. Slapen, eten, slapen en gewassen worden door mama Muse is waar hun wereldje uit bestaat. Dat wassen gaat trouwens onder luid protest van de kleintjes, wat dat betreft is er niet zo’n groot verschil tussen kittens en mensen baby’s wink

Bij het zien van dit lege nest zou je toch spontaan last krijgen van het “empty nest syndrome”.
Moeder Muse kreeg het alweer op haar heupen, tja ze groeien natuurlijk ook best hard en om 7 kittens tegelijk te voeden heb je best wat ruimte nodig.

De zoveelste verhuizing is een feit!

Je zou de tel nog kwijt raken. Zolang moeders maar tevreden is, zeg ik altijd maar.

Dit keer is haar keus op de metalen bench gevallen die wij altijd wel ergens in de kamer hebben staan. Een plek waar al heel wat kittens in opgegroeid zijn. Het is alleen niet de meest fotogenieke plek met al die tralies. Met de verhalen over cattery’s waar katten in kooien worden gehouden, krijg ik er zelf al de kriebels van. Gelukkig zit het verschil natuurlijk wel in hoe en waarvoor je zo iets gebruikt. Als veilig plekje voor moeder met kleintjes is het in ieder geval ideaal. Goed af te schermen, goed schoon te houden, zeer handig om een hangmatje in op te hangen zodra ze wat ouder zijn en ze wennen gelijk aan het vreemde geluid dat bij gebruik van metaal ontstaan kan.

Op de laatste foto van onderstaande fotoreeks is te zien hoe wij de gewichtjes van de kittens bijhouden, een dagelijks terugkerend ritueel.

En toen waren ze alweer 2 weken!

Helaas op deze foto’s niet te zien, maar bij een enkel kitten is er al een oogje aan het open gaan. Ook beginnen ze op zo’n manier te bewegen dat het steeds meer op spelen gaat lijken.

Met het opengaan van de oogjes gaat er letterlijk een wereld voor ze open. Op dag 19 hebben alle kittens de oogjes geopend. Kijk en geniet mee met onderstaande foto’s.

De kittenpagina!

Vanaf nu is ieder kitten ook afzonderlijk te bewonderen op de kitten pagina. Met hun kleur, aftekening, geslacht en eventuele bijkomende informatie.

Testen op erfelijke aandoeningen bij de Ragdoll.

Op 6 maart zijn 6 van onze Ragdolls via echo getest op hart (hcm) en nier aandoeningen (pkd/cin).
Allweneed is Pure Chocolate Passion
Allweneedis One Small Step
Allweneedis Essence
Allweneedis Muse
Allweneedis Reflection Of Live
Allweneedis True Friendship

Allweneedis Winsome Wall-e
die tijdelijk bij Annelies woont van cattery Crazy About You was vorige maand al echo getest.

Het was een flinke duit uit ons spaarpotje maar alle 7 Ragdolls zijn weer schoon verklaard. Yippee!

Denk ook nog even aan de kortingscode waarmee je 10% korting krijgt bij A Kingdom for Cats and Dogs!

WelkomKlant2020!

U steund ons daar enorm mee.

Veel winkel plezier!

2 Reacties

 1. Familie Schimmel

  Wat ontzettend leuk om te zien hoe de kleintjes groeien. Wij houden de blog al sinds de geboorte in de gaten. Wij hebben mogelijk interesse in één van jullie mooie lieve kittens maar ik begreep uit de website dat we dan op de blog moeten reageren als de kittens mogen verhuizen klopt dat? We komen graag een keertje kennis maken.

  • Annouk Fennis

   Hallo familie Schimmel,

   Het is mij al eens eerder opgevallen dat mijn uitleg over onze werkwijze niet zo duidelijk over komt. Daarbij hebben we inmiddels ook al ervaren dat het geheel loslaten van een wachtlijst ook niet helemaal werkt. Ik hoop binnenkort de omschrijving hierover aan te kunnen passen en daarmee vooral te verduidelijken. Op de kitten pagina staat inmiddels ook te lezen dat we voor deze kittens meer dan voldoende geïnteresseerden hebben. Wanneer er een volgend nestje bij ons komt is nog afwachten.

Tot een volgend blogbericht!