Helaas moeten we opnieuw op zoek naar een gouden mandje voor een volwassen Ragdoll.

door | aug 1, 2021 | 2 reacties

♥ Volwassen Ragdoll kater Purk beschikbaar.

Volwassen Ragdoll kater Purk beschikbaar

Update: Purk heeft een geweldig huisje gevonden!

Helaas moeten we opnieuw op zoek naar een gouden mandje voor Ragdoll kater Purk.

Purk is een onwijs lieve, aanhankelijke & eigenwijze Ragdoll. Een prachtige verschijning die verslaafd is aan aandacht. Hij vind het heerlijk om uitgebreid te worden gekroeld en geborsteld. Ook is Purk gek op eten en omdat hij zo verzot is op eten, dient er rekening mee te worden gehouden dat hij dit in afgewogen porties krijgt en het liefste in een SlowFeeder of voerpuzzel. Ook helpt het dat hij de XL brok van Carnis krijgt. Deze brok is groter dan een gewone kattenbrok en hierdoor moet hij verplicht beter kauwen en eet daardoor dus langzamer. De combinatie van de XL brok in een SlowFeeder zorgt ervoor dat Purk een verzadigd gevoel krijgt.

Waarom zijn wij opnieuw op zoek naar een gouden mandje?
Eind december 2020 hadden we Purk samen met Ragdoll kitten Aura geplaatst (dochtertje van onze Reefa uit het nest van 9 augustus 2020). Helaas bleek Purk het iets te leuk te vinden samen met Aura, want ondanks dat beide dieren waren gecastreerd, bleef Purk haar constant dekken. Dit veroorzaakte vanuit verschillende hoeken spanning en irritatie. Daarom hebben de nieuwe eigenaren samen met ons besloten om een nieuw gouden mandje voor Purk te zoeken.

Wat zoeken wij voor mandje?

Purk kan helaas niet worden geplaatst waar al andere katten zijn. Daar is hij te territoriaal voor en dit zal dan ook tot vechten uitlopen. Hij is inmiddels wel honden gewend en hiervoor is hij ook niet bang, mits ze hem met respect behandelen. Purk houdt van aandacht en bij je liggen, maar vind het ook prima om heerlijk rustig ergens op zichzelf te liggen. Kinderen vind hij ook helemaal geweldig, leeftijd maakt voor hem niets uit. Samen spelen, rennen, knuffelen, bank-hangen & slapen vind hij helemaal geweldig.
En van een uitgebreide borstelbeurt kan hij ook echt enorm genieten.

Allweneedis One Small Step seal point bicolor ragdoll kater
Allweneedis One Small Step seal point bicolor ragdoll kater

Roepnaam: Purk
Stamboomnaam: Allweneedis Pure Chocolate Passion
Ras, kleur & aftekening: Ragdoll, chocolate point bicolor castraat kater.
Bij ons in de cattery geboren op: 22-10-2016
Gecastreerd: november 2020
In gezin geplaatst geweest van eind december 2020 tot begin augustus 2021

Purk heeft bij ons voor prachtige nakomelingen kunnen zorgen waar we menig gezin blij mee hebben kunnen maken. Ook zitten er voldoende nakomelingen van hem in de fok zowel bij ons zelf als bij naaste collega’s waar wij mee samen werken. Het is dan ook fijn te beseffen dat zijn geweldige karakter en verschijning via zijn nakomelingen verder zal vererven aan nieuwe generaties Ragdolls.

2 Reacties

 1. Anne

  Goedenavond,

  Ik ben geïnteresseerd in Purk!

  Groetjes

 2. Eva Verhoeven

  Beste Annouk,

  Wij zijn een gezin van 4 personen. Mijn man en ik en onze 2 kinderen van 16 en 19 jr. We wonen in een hele rustige wijk aan de rand van de bossen in Oisterwijk. We hebben een ruim vrijstaand huis en een grote omheinde tuin met een vijver. Er is dus voldoende ruimte voor Purk om te spelen zowel binnen als buiten. We hebben een rustige hond van 11 jr. een Labradoodle. Zij is heel vriendelijk tegen mensen en dieren. Ze is katten gewend. Omdat die ook rondlopen op de stal waar ons paard staat.
  Ik werk parttime als fysiotherapeute en mijn man heeft een eigen onderneming.
  Ik ben opgegroeid met katten. Mijn ouders hadden altijd siamezen en een heilige Birmaan. Als wij op vakantie gaan dan komen mijn ouders altijd op ons huis passen en voor de hond en de koi karpers zorgen.
  We hopen dat Purk bij ons zou willen komen wonen! Ik ben al jaren dol op het ras de ragdoll ❤️

Tot een volgend blogbericht!