Cattery nieuws.

Eindelijk weer een update van de 4 kittens.

Van week 4 & 6 t/m week 7 & 10

Nieuw!

Voor dit blog bericht heb ik de mogelijkheid om reacties te plaatsen aangezet. Het is voor mij even uittesten hoe dit werkt, of het praktisch is en of er überhaupt wel interesse voor is.

Ik ben benieuwd.

Kitten update van 19 maart.

mrt 19, 2019 | Cattery nieuws

Maar eerst even iets over onze

ex-dek kater Bear.

E ind januari plaatsten wij een bericht over onze ex-dek kater Bear. Wij waren namelijk op zoek naar een geschikt adoptie gezin waar hij heerlijk op de bank van zijn pensioen zou kunnen genieten. Klick hier voor het bewuste bericht.

Verschillende reacties kregen wij binnen, maar het duurde even voordat we een geschikte plek voor onze Bear vonden. Uiteindelijk heeft hij een heel liefhebbend koppel gevonden. Dat koppel gaat binnenkort samen wonen en zodra dat zover is gaat Bear daar naar toe. En het aller leukste is dat hij daar sam met Gen naar toe gaat. Gen heeft afgelopen zomer al een tijd bij Bear gezeten en dat ging heel goed. Ik was er in eerste instantie nog niet uit of ik haar wel kon laten gaan, maar dit is voor beiden zo’n leuke kans waardoor ik toch maar die knoop heb doorgehakt. Voorlopig kan Gen natuurlijk nog niet bij haar kittens weg, dus komt het ook wel goed uit dat die mensen zelf ook nog wat tijd nodig hebben.

It’s that time of the year again

W eg wintervacht welkom zomer(vacht). Maar net als de weersverandering gaat ook de vacht wissel niet zonder slag of stoot. Er gaan heel wat kambeurten aan vooraf. En een goede wasbeurt is ook geen overbodige luxe om het hele proses te vergemakkelijken. Bear zit er in ieder geval al klaar voor. Of een wasbeurt bij hem gaat lukken weet ik nog niet, daar ga ik komende week achter komen.

D e katers in onze cattery hebben hun eigen verblijf. Met enige regelmaat mogen ze even bij onze dames ‘socializen’. Even vinden de heren dat wel interessant, maar de sfeer raakt jammer genoeg vrij snel gespannen tussen de dieren onderling. Terug naar hun eigen verblijf is dan toch wel zo veilig.

Dit is geen wol zoals dat van een schaap of een alpaca,

maar met de wol van een Ragdoll

zou je toch ook iets creatiefs moeten kunnen doen?

4,5 week & 7,5 week.

V oor de kleintjes van Gen is slapen en eten bij mama nog steeds hun voornaamste bezigheid. Interesse in vast voedsel hebben ze jammer genoeg nog niet.
De kittens van Muse hebben in de gaten dat ze de kleintjes van Gen kunnen zien. Erg grappig hoe ze op elkaar reageren.

5 & 8 weken.

8 weken zijn de kittens van Muse alweer tijd voor de dierenarts controle, hun eerste vaccinatie en chip. Ze zijn met vlag en wimpel geslaagd. En in de wachtkamer stalen ze de show met hun schattigheid.

Bij thuiskomst was daar gelukkig hun mama voor een hapje troost. Want stiekem vonden ze het natuurlijk best wel spannend.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

In de tussentijd staan de kittens van Gen ook niet stil. Vast voedsel eten is nog steeds niet hun ding. Toch gaat hun ontwikkeling gewoon verder en zijn ze met hun 5 weekjes jong toe aan een beetje meer speel ruimte.

Zien eten, doet eten?

Het viel te proberen.

6 & 9 weken.

In leeftijd verschillen ze maar 3 weken. Maar die 3 weken maakt toch echt een groot verschil in grote en in wat ze kunnen.

Ook de kittens van Gen moeten er aan geloven . . . . de stofzuiger.

Allemaal fluffels!

7 & 10 weken.

Hoe lekker is dit dan?!

Gewoon bovenop mama’s buik liggen en drinken.

Hoe schattig dit er ook uit ziet, inmiddels maken wij ons steeds meer zorgen om dit kleine ventje Wicky. Zijn broer Wall-e heeft de smaak van vlees nu wel te pakken en heeft daardoor een flinke groeispurt. Maar Wicky . . . . Er was al een behoorlijk verschil tussen deze twee broertjes en die wordt nu almaar groter. Daarbij loopt mama’s melk ook al behoorlijk terug en zit Wicky nu toch wel in een behoorlijke dip.

Twee gezinnetjes samen op de bank.

De moedertjes Muse en Gen zijn niet elkaars grootste fan. Gelukkig houden ze het af en toe wel even vol om dicht bij elkaar te zijn. Al zie je Muse haar staart flink heen en weer zwiepen. Kort na dit filmpje ging het dan ook mis tussen de twee dames.

Wat worden de kittens van Muse al groot!

Hoogst waarschijnlijk gaat dit seal point mitted poesje Allweneedis Violet Crumble naar een bevriende fokker in Japan zal gaan.

Mijn kittens zien meer van de wereld dan ik, hihi.

Tot een volgend blogbericht!