Ragdoll kittens geboren 9 augustus 2020

door | aug 10, 2020 | 12 reacties

In deze update!

♥ Ragdoll kittens geboren.

♥ Nog een poes zwanger.

Onze Ragdoll poes Reefa is bevallen.

Zondag 9 augustus heel vroeg in de ochtend is Allweneedis Reflect Life (roepnaam Reefa) bevallen van 3 prachtige sterke kittens. De vader van deze kittens is Awesome Austin Made By Mexx (roepnaam Kevin).

Moeder en kittens maken het goed. In het filmpje meer over de bevalling. Hier is ook te zien dat ze in het District 70 Sardine blik is bevallen. Dit was niet geheel volgens plan, maar gelukkig was het groot genoeg en kon ik door de 2 openingen ook prima alles volgen en daar waar nodig assisteren.

Voor deze kittens hebben wij al genoeg geïnteresseerden op onze wachtlijst staan.

De eerste 24 uur na een bevalling zijn altijd het spannendste.
Gelukkig groeien de 3 ukjes goed en zijn dan ook tevreden. Blijkbaar hebben ze dus voldoende zuigkracht en geen open gehemelte. De melkproductie komt dus ook al vlot op gang en ieder kitten heeft een eigen tepel kunnen bemachtigen. Het viel mij gelijk bij de geboorte al op hoe sterk ze zijn zoals de eerste zijn hoofd al gelijk omhoog hield en zijn pootjes stevig gebruikte.

Maar moeders heeft erg veel last van de naweeën en de warmte. Daardoor wordt de sleepdrang extra aangewakkerd waardoor ik nauwelijks heb kunnen slapen ?
Niet iedere moederpoes is er even goed in hoe de kittens op te pakken en het is dan ook heel eng om een onhandig moederpoesje daarmee bezig te zien terwijl de drang bij moeder zo sterk is dat je er niets tegen kan doen. Het enige wat we kunnen is proberen te bedenken wat ze zou willen, waar ze heen wil en wat haar voldoende gerust stelde om tevreden met haar kittens te verblijven. De dagen voor de bevalling ondersteunde ik haar al met rustgevende supplementen zoals Phytonics Strezz  en op acute momenten zoals tijdens het slepen heb ik haar Bach Rescue druppels gegeven.

Ik kan erg slecht tegen weinig slaap en dat zijn dan ook van die momenten dat ik mij afvraag waarom en voor wie ik dit toch ook eigenlijk allemaal doe zucht.

Met deze hitte is het knap lastig om een plekje te creëren wat koel genoeg voor moeders is, warm genoeg voor de kittens en toch ook nog geborgen voelt ?
Gelukkig zullen de naweeën nu wel snel minder pijnlijk worden en geeft dat Reefa al wat rust.

We verwachten nog een nestje kittens!

Onze Ragdoll poes Essence blijkt zwanger te zijn!
Allweneedis Essence heeft ons 2 keer eerder een nestje gegeven. Het eerste nest werd geboren op 27 juli 2015 en bestond uit 3 kittens. Het 2e nest van Essence werd op 21 oktober 2016 geboren. Dit was ons P-nest en telde wel 6 kittens. Een geweldig mooi nest waar wij onze Purk uit hebben aangehouden.
Zo’n 2 jaar na Essence haar 2e nest wilde wij haar graag combineren met kater Owen die wij uit ons O-nest hadden aangehouden. Maar zoals een aantal van onze lezers waarschijnlijk wel weten is het Owen nooit gelukt om een dame zwanger te krijgen.

In die tijd heeft Essence wel heel veel mee gemoederd met andere nestjes die bij ons werden geboren. Daarbij gaf ze zelfs melk aan kittens terwijl ze zelf geen kittens had. We moesten soms zelfs oppassen dat ze het moederschap niet volledig van de andere moedertjes over nam.

Moeder zijn vind ze dan ook helemaal geweldig maar gezien haar leeftijd begon ik inmiddels te twijfelen of het haar nog wel gegund was. Het leek er namelijk op dat ze al een poosje niet echt goed krols meer werd. Ik begon me dan ook juist af te vragen of moeder natuur dat zelf zo zou regelen. Maar blijkbaar werd ze dus toch wel krols zonder dat wij dat echt door hadden, Xenzo had het in ieder geval wel door. Gelukkig is Essence in top vorm, nooit ziek geweest en recent nog getest op HCM & PKD. Daarnaast is ze ook ons meest actieve/speelse dame en komt iedereen welkom heten met een knuffel op schoot waar ze vervolgens niet weg te slaan is. Daarom is het stiekem extra leuk dat het onze Xenzo gelukt is om haar zwanger te krijgen en dat zij en wij nog éénmaal mogen genieten van haar kittens.

Allweneedis Essence seal point mitted ragdoll poes
Allweneedis Xclusively Me aka Xenzo
Allweneedis Xclusively Me aka Xenzo

Doordat wij onze cattery sponsoren met onze webshop kunnen wij nieuwe klanten een kortingscode aanbieden waarmee je éénmalig 10% korting krijgt bij A Kingdom for Cats and Dogs!

De code is:
WelkomKlant2020!

U steunt onze cattery enorm door hier uw inkopen voor uw kat & hond te doen.

Veel winkel plezier!

12 Reacties

 1. Magdalena

  Ik zou graag een kitten kopen uit het Allweneedis Essence nest, we hebben lang nagedacht over de keuze, omdat we weten dat het een grote verplichting is, ik heb een 8-jarige zoon, het kitten zou een warm huis hebben, zou onder de hoede zijn van de dierenarts, we zijn rustig, liefhebbend gezin, de kat zou veel vrijheid hebben in ons huis

  • Annouk Fennis

   Als u nog maar net staat ingeschreven als abonnee op onze blogberichten, dan kan het zijn dat u nog niet aan de beurt zult zijn voor een kitten uit ons eerst komende nestje van Essence.

 2. Yen en Dirk

  Wat spannend allemaal. Ik hoop dat iedereen wat kan bekomen na morgen wanneer het wat minder heet wordt.
  Wij kijken al uit naar de foto’s
  Proficiat!

  • Annouk Fennis

   Dat is uiteindelijk zeker wel gelukt ja 🙂

 3. Yen en Dirk Goemans Dewachter

  Hallo
  Wij zijn Yen en Dirk en wij verloren onze ragdoll Kiki na 11 jaar aan kanker.
  Ze is gestorven net voor de coronauitbraak.
  We zijn nog steeds verdrietig om haar, Wij hebben geen kinderen en zij was ons vriendinnetje. Ze moest geen andere mensen, maar was heel aanhankelijk voor mijn man en ik.
  Ze volgde ons als een hondje.
  We willen graag een nieuwe ragdoll, ons huis is zo stil zonder haar.
  Daarom hoop ik dat u deze twee Vlamingen wil blij maken en ons een kans wil geven op één van de volgende kittens.
  Ik weet dat dit nestje al besproken is, maar misschien toch het volgende?
  Wij willen een ernstige fokker, daarom hebben we liever wat geduld.
  Onze poes Kiki was al 1jaar toen ze bij ons kwam( zij liet geen kater toe)
  Dus voor ons mag het ook een herplaatsing zijn.
  We hebben ook hier het geduld om de poes of kater te laten wennen.
  Wil u met ons kennis maken, dan beantwoorden wij graag uw vragen.
  Vriendelijke groeten
  Yen en Dirk

  • Annouk Fennis

   Ik stuur u even via de mail een antwoord.

 4. marjan

  dikke proficiat met de drie ukkies, hopelijk maken ze drie mensen heeeeeel gelukkig binnenkort.

  • Annouk Fennis

   Er zullen zeker enkele mensen heel blij gaan worden. Maar het duurt nog bijna 4 maanden voordat deze kittens zo ver zijn dat ze mogen uitvliegen. Echt binnenkort kunnen we dat dan nog niet noemen 😉

 5. Priscilla slobbe

  Ik ben erg geïnteresseerd in een kitten mocht u weer een nestje krijgen. Ik heb me geabonneerd op uw nieuwsberichten. Kom ik hiermee automatisch op een wachtlijst?

  • Annouk Fennis

   Dat klopt ja. De inschrijf datum gebruiken wij dan om te zien wie al het langste interesse heeft in een kitten van ons.

 6. Diederik Anneveld

  Ik ben al een tijdje geïnteresseerd in een Ragdoll poes, bij voorkeur een met een wat donkerder snoetje en oortjes.. waar kun je zien dat je inschrijving is goed gegaan en op welke plaats je in de wachtrij staat..? Bij voorbaat dank

  Mvrgt Diederik Anneveld

  • Annouk Fennis

   Beste Diederik Anneveld,
   Als het goed is heeft u automatisch een bevestiging van inschrijving op ons blog bericht gekregen. We hebben veel abonnees maar heel veel daarvan zijn ook gewoon op ons blog geabonneerd omdat ze het leuk vinden om ons te volgen. Ik heb geen onderscheid gemaakt in abonnees die daadwerkelijk zoekende zijn naar een kitten of het alleen leuk vinden om ons te volgen omdat de reden van inschrijving in de loop der tijd bij mensen verandert. De meesten schrijven zich in eerste instantie in omdat ze zoekende zijn. Maar zodra ze een kitten hebben (bij ons vandaan of elders) Blijven ze geabonneerd, gewoon omdat ze het leuk vinden.

   Toch werkt deze werkwijze voor mij wel omdat ik aan de hand van de inschrijf-datum kan zien wie er het langste wacht op een kitten bij ons.

   Met vriendelijke groet,
   Annouk Fennis

Tot een volgend blogbericht!