Ragdoll kitten

Update van 19 september 2020

door | 3 reacties

♥ Ragdoll poes Allweneedis Essence is bevallen.

♥ Over onze wachtlijst.

Ragdoll poes Essence is bevallen!

Op maandag 14 september 2020 is Essence middels keizersnede bevallen van wel 1 kitten. In alle jaren dat wij al Ragdolls fokken hebben we nog nooit een ‘nest’ met maar 1 kitten gehad.

Het is altijd een hele klus om een moederpoes na zo’n keizersnede haar kittens te laten accepteren. Bijkomend probleem bij een keizersnede is dat kittens nog wel eens medicatie word toegediend om ze op gang te krijgen. Tijdens zo’n ingreep krijgen ze namelijk altijd wel wat van de narcose mee. Soms is flink wrijven voldoende om een kitten goed wakker en zelf ademend te krijgen. Maar in dit geval was er meer nodig dan alleen wrijven. Het nadeel van deze medicatie is dat het kitten daar behoorlijk hyper van werd. Het gepiep en bewegelijkheid van het kitten, de verwarring en spanning bij Essence door wat er allemaal was gebeurt en haar drang om naar de andere kittens toe te willen hielpen allemaal niet mee.
Het heeft uiteindelijk dan ook zo’n 5 uren geduurd voordat het kitten eindelijk een tepel te pakken kreeg.

Essence was al een poosje helemaal verliefd op de kittens van Reefa en dat is na haar eigen bevalling niet minder geworden. Ze ligt dan ook liever bij hen dan bij haar eigen kitten. Inmiddels hebben wij ook wel geleerd dat moeders wil wet is in dit soort situaties en bewegen wij zoveel mogelijk met haar mee. Er tegen ingaan is over het algemeen onbegonnen werk en zou alleen maar onnodig veel spanning en stress op leveren.
Op een gegeven moment heb ik Essence dan ook naar de kittens van Reefa laten gaan en ben ik steeds haar kitten bij haar gaan leggen zodat ze die samen met een kitten van Reefa kon voeden.
We zijn nog steeds zoekende hoe en waar de wensen en grenzen van onze 2 moederpoesjes liggen i.c.m. de behoeften van hun kittens. Met een leeftijdsverschil van ruim 5 weken valt het nu nog niet mee en houd het ons dag en nacht bezig.

Over onze wachtlijst.

In ons voorgaande nieuwsbericht had ik een uitleg gegeven over onze wachtlijst en een oproepje met de vraag naar de reden van inschrijving. De keuzes die ik mijn abonnees had gegeven waren; – momenteel zoekende naar een Ragdoll kitten, – misschien ooit een Ragdoll kitten willen en ingeschreven omdat ze de blog’s gewoon leuk vinden om te lezen.

Uitgebreide uitleg over de werkwijze van onze wachtlijst vind u via deze link: Uitleg van onze werkwijze.

Hier de uitslag tot nu toe.

Van de bijna 350 abonnees heeft bijna 70% dat bericht geopend.
Tot nu toe hebben 37 mensen daarop gereageerd.
Daarvan zijn er:
6 die gewoon gezellig mee lezen,
8 die misschien ooit een Ragdoll kitten willen,
en
23 die momenteel zoekende zijn naar een kitten.

De abonnees die niet hebben gereageerd lezen misschien af en toe eens mee en hebben vast en zeker geen haast in een zoektocht naar een kitten denk ik dan maar. Anders hadden ze toch vast al wel gereageerd.
Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat ik met onze huidige 4 kittens bij lange na niet aan de vraag naar onze kittens kan voldoen. Gelukkig ben ik niet de enige Ragdoll fokker en zullen er zat zoekenden zijn die elders een kitten weten te bemachtigen. Diegene die bovenaan mijn wachtlijst staan kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten.

Daarnaast heb ik nog e-mails van de afgelopen 3 weken onbeantwoord liggen. Bij deze mijn excusses aan de schrijvers van deze mailtjes.

3 Reacties

 1. Carola

  Ik ben hbo geschoold en zeer geïnteresseerd in jullie kittens! Maar ik vind de nieuwsbrief en uitleg niet altijd duidelijk. Ik vind jullie cattery zo goed dat ik wel jaren wil wachten maar snap niks van die wachlijst en de uitleg. Ik wist ook niet dat ik moest reageren. Misschien helpt ander lettertype em grote ook.

  Nogmaals hoop ik dat ik een kitten mag verwelkomen één deze jaren. En het is geen kritiek!!

  • Annouk Fennis

   Beste Carola,

   Jammer dat mijn nieuwsbrief en uitleg voor jou niet duidelijk zijn. Nieuwsbrief en uitleg zijn nogal een ruim begrip waardoor ik nu ook niet weet waar je exact een duidelijkere uitleg (of wat dan ook) over zou willen hebben. Wat betreft de uitleg over onze wachtlijst zou het kunnen zijn dat je de basis uitleg niet hebt meegekregen. Een uitgebreide uitleg over de werkwijze van onze wachtlijst vind je via deze link: Uitleg van onze werkwijze. Deze link naar de ‘basis’ uitleg over onze werkwijze heb ik nu ook aan de bewuste onderwerpen in mijn laatste nieuwsbrieven toegevoegd. Ook heb ik her en der op de website zelf getracht dingen duidelijker te maken. Hopelijk helpt dit iets.
   Wat betreft het lettertype en de grote ben je de eerste in vele jaren die daar over valt. Daar ga ik dan ook zeker niet over in discussie.

   Met vriendelijke groet,
   Annouk Fennis

 2. Anja Gier de

  Ik heb 3 katers 2 Europese en 1 Noorse boskat. Ze zijn 13 en 12 jaar. Ik zou graag een ragdoll mannetje kitten hebBen gezien het karakter en omdat ik ze schitterend vindt eventueel een volwassen mannetjes ragdoll is ook Van harte welkom

Tot een volgend blogbericht!