Wachtende op een nieuwe zwangerschap

door | jun 4, 2020 | 6 reacties

Soms zit het mee . . . en soms zit het tegen.

Zwanger raken gaat niet vanzelf, niet bij mensen en ook niet bij dieren. En ook al lijkt het een heel natuurlijk proces, er komt toch best nog heel wat bij kijken.

Over de bloemetjes en de bijtjes . . . en onze prachtige Owen.

Allweneedis One Small Step seal point bicolor ragdoll kater

Onze prachtige en o zo lieve knuffelkater Owen. Wat had ik graag kittens van hem gekregen. Na ruim 3 en een half jaar van oefenen kreeg hij de dames nog steeds niet zwanger. Ondertussen sproeide hij wel flink en kon hij om die reden niet bij ons in de woonkamer wonen. Omdat dit een woon-situatie is die wij voor onze katers niet al te lang willen laten duren hebben wij besloten Owen te castreren. Inmiddels is dit ook al gebeurt en gaan wij kijken of wij hem kunnen herintroduceren in onze groep katten die bij ons in huis wonen. 

Door de castratie van Owen en het feit dat onze Purk te nauw verwant is aan onze poezen moesten we dus wel onze planning aanpassen.
Nu hebben we uit een nest van vorig jaar een katertje aangehouden die inmiddels 11 maanden is en al wat interesse toont in de dames. Hij is dan ook al flink aan het oefenen met onze Tiffanie die momenteel krols is. Zijn naam is Allweneedis Xclusively Me a.k.a. Xenzo in de kleur chocolate en in de aftekening mitted. We moeten hem nog een gepaste introductie op onze website geven waar ik ook nog nieuwe/recente foto’s van hem voor nodig heb.
Onze dame Tiffanie is wel een erg moeilijke dames voor een kater om te dekken. Ze draait snel op haar zij en vaak ook door naar haar rug waardoor de kater er maar moeilijk bij kan. We verwachten dan ook zeker niet dat Xenzo het snel voor elkaar zal krijgen.

Allweneedis True Friendship

Op zoek naar een uitdekking.

Onze poes Reefa is de moeder van ons jonge katertje Xenzo dus voor haar moesten we op zoek naar een andere optie. Dat is iets dat niet zo 1, 2, 3, gedaan is. Om een lang verhaal kort te houden, bij veel dek-katers is er wel iets waardoor ik ze voor mijn fok-programma niet geschikt vind. En bij het kleine groepje wat dan over blijft moet je maar net terecht kunnen.

Nu lijkt het er op dat mijn zoektocht gelukt is en Reefa is dan ook al uit logeren. Zodra we weten of het een geslaagde logeerparty was vertellen wij meer over deze combinatie.

Allweneedis Reflection Of Life
Allweneedis Reflection Of Life

Denkt u ook nog even aan de kortingscode waarmee je éémalig 10% korting krijgt bij 

A Kingdom for Cats and Dogs

U steund ons daar enorm mee.

Veel winkel plezier!

De code is:     WelkomKlant2020!

6 Reacties

 1. Familie Thomas

  Oh wat jammer van Owen, maar ook weer fijn dat hij naar binnen mag bij de rest van de club. Wij houden de berichten nauwlettend in de gaten en kijken uit naar de dag dat wij 1 of 2 kittens in ons hart mogen sluiten. Groetjes Familie Thomas

  • Annouk Fennis

   Hallo Familie Thomas,

   Duimen jullie mee dat we dit keer het geluk mogen hebben van een geslaagde dekking die ook daadwerkelijk tot een zwangerschap en kittens leid?
   We hopen het van harte, maar voorlopig blijft het weer afwachten.

 2. Raeleen Waasdorp

  Dolgraag will ik een prachtig Ragdoll kitten willen…..liefs een vrouwtje.
  Heb je nog kittens van het nestje 4 juni?
  Ik hoop het echt?
  Groetjes,
  Raeleen

  • Annouk Fennis

   Hallo Raeleen Waasdorp,

   Vermoedelijk heeft u bovenstaand bericht van 4 juni verkeerd gelezen/begrepen. We hebben namelijk helemaal geen nestje, dus ook niet 1 die op 4 juni geboren is. We zijn juist zelfs nog wachtende op een nieuwe zwangerschap.

   Met vriendelijke groet, Annouk Fennis

 3. Petra

  Kun je me uitleggen wat te doen als we in de toekomst een ragdoll kitten zouden willen ?

Tot een volgend blogbericht!