Ragdoll kittens geboren op 22 maart 2022

door | apr 10, 2022 | 8 reacties

Hoe ons gastgezin de bevalling heeft ervaren.

Hier het verhaal van Tanja, onze gastouder.

Op 22 maart zou Chadé zijn uitgerekend. Op een dinsdag. Dus zaterdag mijn hele hebben en houden naar de woonkamer gesleept;
matras, dekbed, bench, hydrofiele doeken, ID-bandjes, kitten melk, alle benodigdheden voor een echte fokker stonden klaar voor de tv.
Flink wat boodschappen laten bezorgen, zodat ik twee weken de deur niet uit hoefde. Ik was er klaar voor, kom maar op met je kittens.

geboorte kittens

Maandag begon ze te mauwen en om me heen te draaien. Voor de zekerheid had ik nog maar een abonnement genomen op HBOmax, zodat ik alle seizoenen van Game of Thrones kon kijken, dus vanaf maandagochtend lag ik voor de tv.
Chadé was het nergens meer mee eens, ze bleef maar mauwen, maar ik zag geen weeën. Om 6 uur dinsdagochtend werd ze rustig en ging zelfs in de bench liggen. Ik dacht “Dan zal het wel dinsdagavond worden, ik ga even slapen”.
Half 8 stond ze voor m’n gezicht. Mauwend en zwaar puffend. Ik zag dat er een vliesje met vocht uit haar hing, dus maakte gelijk een foto en belde Annouk. Die zei “Blijf er maar bij, het zal wel snel gaan nu”. Onmiddellijk opgehangen en Tom gebeld, een vriend van me die er graag bij wilde zijn. Matras onderleggers klaar gelegd, want madam ging op m’n matras liggen. Ze wilde ’s nachts al telkens onder de dekens en slaapt wel vaker naast me in bed, dus het verbaasde me niet.

geboorte kittens

25 minuten later kwam Tom binnenlopen, maar hij was al te laat. Het eerste kitten lag er al. En toen ging het snel. Chadé had nauwelijks de tijd om de placenta’s op te eten, en daar kwam weer een perswee. Floep, het volgende kitten. Ik was ondertussen aan het videobellen met Annouk, en Tom maakte de snuitjes schoon. Het derde kitten werd met vlies eromheen geboren, daar heb ik het vlies zelf van gebroken. Bear, een (ex) dek kater die bij ons van zijn pensioen geniet, heeft de hele bevalling geholpen. Hij likte de kittens schoon, en waste Chadé terwijl ze de kittens aan het likken was. Hij was superlief, en Chadé liet het graag toe. Je kon echt zien dat ze heel blij was met zijn steun. Om half tien waren er 5 kittens geboren, 3 katertjes en twee poesjes. Allemaal rond de 100 gram, en in m’n bed. Het is supersnel gegaan. De laatste placenta hebben we aan Bear gegeven, en Tom heeft de navelstreng los gemaakt. 

geboorte kittens
pasgeboren kittens

Voorzichtig hebben we de natte doeken en het kraam matje vervangen en moeder en kittens afgedekt met twee doeken, zodat ze warm bleven en Chadé kon rusten. Ze was ook echt moe, je kon zien dat het haar veel energie had gekost. Ik maakte water gemengd met Kitty Cream Snack voor haar, wat ze helemaal opslobberde. Een half uurtje later hebben we haar wat verse brokjes gegeven en ook dat bakje ging helemaal op.

pasgeboren kittens
geboorte kittens

Kitty’s Cream is ook handig om supplementen doorheen te mengen (zie filmpje) en zo aan je kat te geven. Of zonder supplementen om je kat meer te laten drinken, wat ze meestal te weinig doen.

Twee dagen later is ze zelf in de bench gaan liggen. Tot die tijd wilde ze naast me. En dan bedoel ik echt tegen me aan liggen, onder de deken. Dat leek me niet echt handig, dus nog een matras naar beneden gesjouwd, zodat zij op de ene matras kon liggen en ik op de andere, maar wel onder dezelfde deken. Van slapen kwam dus niks, maar zij voelde zich veilig

En ja, ik heb alle seizoenen van Game Of Thrones gezien 😎

Allweneedis One Small Step seal point bicolor ragdoll kater

8 Reacties

 1. Michiel

  Ahhh jeetje wat lief en wat goed!

  • Tanja

   Ja, Chade heeft het geweldig gedaan ❤️

  • Mary

   Wauwww wat mooi omschreven..net of ik er zelf bij was. Moeder poes allemaal gezond, uitrusten en groeien maar. Mooi stel kittens 🥰

 2. Susanne

  Geweldig ! Wat ontzettend leuk om het nestje te zien en je blog te lezen :).

  • Tanja

   Dank je wel, het was zo’n mooie ervaring.

   Tanja

  • Mike

   Oooh wat leuk! Wat hebben Chade (en Bear) het goed gedaan! Leuk om het blog te lezen en het nestje te kunnen zien.

   Mike

 3. Stefan

  Super schattige koppies! Weet niet waarom maar zie mijn reactie niet meer terug. Misschien op een voorgaande blogpost. Wij kijken ruim een jaar na inschrijven nog steeds enorm uit naar kittens dus we wachten het met spanning af!

  • Annouk Fennis

   Een eerdere reactie van jou was op een andere blogpost Stefan. Daarom staat die niet bij dit blogbericht.

Tot een volgend blogbericht!

 TICA The International Cat Association

"This cattery has NOT been inspected by and is not endorsed by The International Cat Association, Inc."

Helaas is dit geen keurmerk voor het zijn van een goede fokker. Wat mij betreft zou er namelijk wel iets van controle op fokkers mogen plaatsvinden.

Vind hier meer van onze blogberichten.

Ragdoll kittens van 2023 geboren!

2 nieuwe fokpoesjes zouden er bijkomen maar bij beiden bleken niet geschikt voor de fok. Oké, misschien heb ik mijn eisen wel wat hoog liggen, maar het gaat mij ook niet om vermeerderen maar om veredelen van dit prachtige ras

Kattenshow met Ragdoll special november 2022

* Ben je verzot op Ragdolls?
* Zou je heel veel Ragdolls van over de hele wereld bij elkaar willen zien?
* Zou je meerdere rassen bij elkaar willen zien?
* Zou je ons graag eens ontmoeten?
* Zou je Ragdoll fokkers van over de hele wereld willen ontmoeten?
* Zou je de stand van onze webshop Kingdom for Cats and Dogs willen bezoeken?

Verwacht……., maar niet geboren.

Fokken is niet voor zij die teer van hart zijn.

Maar dat zijn wij bij cattery AllWeNeedIs wel. En ook mijn zus en haar twee meiden waar Breeze woont en die voor ons een nestje kittens wilde verwelkomen en groot brengen. Het valt ons allen dan ook zwaar dit nieuws te moeten brengen.

Ragdoll kittens in aantocht!?!

Eindelijk weer kitten nieuws!

♥ Chadé staat op het punt van bevallen ♥
&
♥ Breeze is kort geleden gedekt ♥

Helaas moeten we opnieuw op zoek naar een gouden mandje voor een volwassen Ragdoll.

Voorlopig geen Ragdoll kittens beschikbaar, maar heel onverwachts wel een volwassen Ragdoll kater ter herplaatsing beschikbaar.

Nog 2 Ragdoll katers ter adoptie beschikbaar

♥ Even terugblikken.

♥ De zoektocht naar de gouden mandjes.

♥ Nog 2 Ragdolls ter adoptie beschikbaar.

Ragdoll kittens CC & DD nest 4 & 5 weken.

♥ Geboorte nestje Tiffanie.

♥ Samen moederen.

♥ Kittens nu 4 & 5 weken.

Ragdoll kittens geboren op 20 december 2020

♥ The making of . . . een kerst-aanbieding bij Kingdom for Cats and Dogs.

♥ Onze katers Owen en Purk en de kittens uit ons AA-nest zijn uitgevlogen.

♥ Een nieuw nestje is geboren en nog 1 nestje onderweg.

Volwassen Ragdoll katers beschikbaar voor een gouden mandje.

♥ Volwassen Ragdoll kater Owen beschikbaar.

♥ Ex-dekkater Purk beschikbaar.

♥ Wat voor huisjes zoeken wij voor deze 2 katers.

Update van 19 september 2020

In deze update over onze Ragdoll cattery:

♥ Ragdoll poes Allweneedis Essence is bevallen.

♥ Over onze wachtlijst.