Valentijns kittens

door | feb 16, 2020 | 18 reacties

Op vrijdag avond, dag 68 van de zwangerschap, is Muse haar bevalling begonnen. Gezien de ervaring van haar vorige nestje waarbij ze te vroeg was bevallen, hier te lezen, sliep ik nu al ruim een week bij Muse. Poezen bevallen doorgaans tussen de 62 en 70 dagen zwangerschap waarbij dag 70 toch echt al wel laat is en ingrijpen, in de zin van een keizersnede, vaak noodzakelijk. Met het feit dat ze eerder dus juist te vroeg was bevallen, nu al dag 68 was aangebroken en ook nog eens het weekend voor de boeg stond, kneep ik hem best wel. Nu weten fokkers wel dat een bevalling, en dan zeker die waarbij assistentie van de dierenarts wenselijk is, altijd buiten de praktijk uren van de dierenarts vallen. Maar stiekem hopen we dan toch dat we een keer mazzel hebben.

De dagen hiervoor was Muse al best wat onrustig en vrijdag ochtend waren de voorweeën ook duidelijk bezig. Dit was vooral duidelijk doordat ze wat uitvloeiing had. Normaal duurt de bevalling dan niet lang meer. In de hoop de weeën toch iets vlotter op gang te krijgen ben ik haar Puur Utero gaan geven. Uiteindelijk is om 20:30 onder dikke paniek van Muse het eerste kitten geboren. In eerste instantie word natuurlijk het kitten uitgedreven en later pas de placenta. Soms zitten daar maar 5 minuten tussen, maar soms ook wel 20 minuten. In de tussentijd zit het kitten wel met de navelstreng aan de placenta vast die dus nog in de moeder zit. Als het kitten gaat piepen en moeders gaat bewegen (rond draaien b.v.) krijg je dus een bungelend kitten dat nog harder gaat piepen en een moeder die in paniek raakt. Voordat zo’n placenta er dan uit komt lijkt wel een eeuwigheid te duren. Gelukkig had ik ook Phytonics Strezz in huis en gaf dat zowel Muse als mijzelf wat rust.

Vervolgens kwamen om 21:00 het 2e, 22:45 het 3e en 22:50 het 4e. Kitten 3 & 4 kwamen dus praktisch gelijk en om 23:10 kwam het 5e kitten.

We hadden geen groot nest verwacht, maar na het 5e kitten bleef Muse onrustig. Niet heel gek natuurlijk met zoveel kittens die gewassen moeten worden en zij zelf was natuurlijk ook niet schoon gebleven.
Tussen door liep ze een paar keer het nest uit naar de kattenbak en weer terug. En ja hoor, om 2:30 werd er nog een 6e en om 3:10 nog een 7e kitten geboren. Ik was zo verbaasd dat ik even zelfs nog een 8e kitten verwachte, hihi. Maar nee, na het 7e kitten werd het langzaamaan rustiger in Muse haar buik, op de naweeën na dan.

Nu is de bevalling al best spannend, maar de dagen daarna vind ik zo mogelijk nog spannender.

De gewichtjes van de kittens variëren behoorlijk; 96, 86, 83, 76, 74 gram zijn redelijk normale geboorte gewichten voor een Ragdoll kitten. Maar we hebben er ook twee met een heel laag gewicht namelijk; 50 en 60 gram. Het zal dan ook maar zo weer een hele klus kunnen worden om die er bij te houden.

Ons Z-nest geboren op 14 februari 2020 telt wel 7 kittens

        papa

Allweneedis Pure Chocolate Pasion

      a.k.a. Purk

 

L

Papa Allweneedis Pure Chocolate Passion

Wat een grote vent is dit en alles aan hem is in de juiste verhoudingen van een Ragdoll. Niets is extreem aan hem, behalve zijn karakter. Verslaafd aan aandacht zeggen wij hier wel eens. Hij trekt alles uit de kast om die aandacht te krijgen en dat doet hij op zo’n lieve en vaak ook grappige manier waardoor hij ook niet te weerstaan is.

Zijn chocolade kleur is donkerder dan ik graag zou zien. Vooral in de winter is hij behoorlijk donker. Ik ben dan ook benieuwd hoe dat komende zomer weer zal gaan worden. Zijn vacht is zijdezachte en heel makkelijk te onderhouden. 

Kleur en aftekening:

seal & blue

in de mitted & bicolor aftekening 

Klik hier om te zien hoe de stamboom van deze combinatie er uit ziet.

mama

Allweneedis Muse

Allweneedis Muse seal point mitted ragdoll poes 

L

Allweneedis Muse

Wat een prachtige dame is onze Muse toch met haar mooie diep donkere seal kleur en knal blauwe ogen. Muse heeft al bewezen erg mooie nakomelingen te kunnen krijgen. Haar zoon IW SGC Allweneedis Quality Time, is al 2 jaar op rij de beste Ragdoll van de wereld in tica, 4e beste kat van showseizoen 2017/2018 en beste kat (van alle rassen dus) van showseizoen 2018/2019.
Haar vacht is net iets langer dan dat van Purk.

Op dit moment is ook onze Tiffanie weer krols geworden. Sinds begin van dit jaar is zij om de haverklap krols. Ze is dan gerust 10 dagen krols, 4 dagen niet krols, om vervolgens weer zo’n 10 dagen krols te zijn. Dit is voor haar gezondheid niet goed. De kans is dan ook aanwezig dat we haar een paar dagen met onze Owen samen zetten.

Wordt vervolgd zullen we dus maar zeggen wink

18 Reacties

 1. Orpa

  Wat een prachtig verhaal en zoveel blijdschap deze keer met 7 pluizebollen. Gefeliciteerd hoor, hoop dat ze allemaal gezond zijn.
  Heel veel liefs van Orpa en Martijn.

  • Ella Blokzijl

   Hallo,
   Wat mooi, 7 kittens geboren, hoop dat ze voorspoedig groeien en dat alles goed gaat met moeder en kittens. Mooi om te zien op de fotos?
   Groetjes
   Ella Blokzijl

 2. Astrid

  Gelukkig is alles goed gegaan, gefeliciteerd!
  Wauw! Zeven pluisjes, wat een zegen! Met de beste zorg komen die twee ukkies er ook wel.
  Groet,
  Astrid

 3. Tineke van den Abeele

  Gefeliciteerd en sterkte met de eerste week!

 4. rudi

  Een spannend en meeslepend verhaal. Ik wens de kleintjes (en de ouders) een goede gezondheid toe.

  • Fenna

   Wauw 7 kittens!! Wat veel.
   Mijn vriend en ik hebben misschien wel interesse in een kitten, maar eerste maar eens die eerste weken door! Succes!

 5. Esmée

  Van harte gefeliciteerd en dat op Valentijn ❤? hoop dat ze allemaal groot en sterk en gezond worden.

 6. Merel Fijn

  Wat gaaf! Met zo’n datum 14-02-2020 worden dit vast enorm liefdevolle dieren. Warme en liefdevolle groeten uit Zaltbommel! We kijken uit naar nieuwe foto’s. Zoooooo lief!

 7. Nancy

  Gefeliciteerd! Hoop dat het goed gaat met ‘mama’ en alle kittens.

 8. Trijnie

  7 kittens gefeliciteerd, ik hoop dat alles goed gaat met moeder en haar kinderen.
  Groetjes Trijnie

  • Marian

   Oh wat een liefdes kittens op Valentijn! En wel 7 van die schatjes. Dat komt vast helemaal goed. Ik zou graag als de mogelijkheid er is een kitten (poes) in huis willen nemen. Voor nu in ieder geval veel succes met al de kleintjes en natuurlijk met moederpoes. Groetjes uit Zeeland. Marian

 9. Julia Storri

  The most fantastic valentines present! Gefeliciteerd en heel veel sterkte in de komende spannende dagen! Hele lieve groetjes van Julia, Mike en de lieve beesten – met name Yorden natuurlijk! XxxX

 10. Jeannette

  Prachtig! Gefeliciteerd en veel succes de komende tijd. Ik heb zeker interesse in zo’n schatje! Groetjes en knuffeltjes.

 11. Herma

  Gefeliciteerd…wat een groot nest. Dat is weer veel werk maar buiten dat geniet er van.
  Met vriendelijke groet Herma

 12. Isabel

  Wat mooi! wij hebben intresse in een prachtige kat!

  • Annouk Fennis

   Hai Isabel en familie,

   Het was weer een hele puzzel maar ik heb de lijst van geïnteresseerden op volgorde kunnen krijgen. Toen pas besefte ik hoe lang het al weer geleden is dat jullie voor het eerst contact met mij hadden over kittens. Wat gaat tijd dan ook snel hè. Kijk maar goed naar onze huidige kittens, welk van die zal het beste bij jullie gaan passen?

   Spannend!

 13. Jo

  Gefeliciteerd met de geboorte van de kittens op deze mooie datum! Indien er 1 kitten nog op zoek is naar een liefdevol en rustig thuis dan hoor ik het heel graag. Hartelijke groet.

  • Annouk Fennis

   Hallo Jo,

   Hartelijk dank voor de felicitaties. Ze zijn inmiddels al weer 6 weken en beginnen al steeds meer echt katjes te worden.
   Voor deze kittens hebben we al heel veel geïnteresseerden. Wel hopen we later dit jaar nog 1 of 2 nestjes te mogen verwelkomen.

   Met vriendelijke groet,
   Annouk

Tot een volgend blogbericht!